statistica alimentare cu apa in Romania
Alimentare cu apă, Fitinguri.
mai 31, 2022

Apa de la sistemul public a ajuns în mai multe locuințe anul trecut

Numărul de persoane racordate la sistemul public de alimentare cu apă a crescut anul trecut față de 2019, precizează Institutul Național de Statistică (INS) în raportul anual publicat la finalul lunii septembrie. Astfel, dacă în 2019 au fost racordate 13.728.144 de persoane reprezentând 70.9% din populația rezidentă a țării, în anul 2020 numărul de persoane a fost în ușoară creștere, procentajul ajungând la 72,4% (cu 208.774 persoane mai mult decât în 2019)

. În cadrul calculului populației rezidente a României pentru anul trecut, instituția a luat în calcul datele provizorii privind populația rezidentă la 1 iulie.

INS susține că aceste creșteri manifestate anul trecut au fost determinate de racordarea populației la rețele de alimentare cu apă nou construite.

În ceea ce privește regiunile țării, zonele în care s-au înregistrat cele mai mari ponderi ale gospodăriilor racordate la sistemul public de alimentare cu apă au fost cele aflate în București-Ilfov (87,5%) și în regiunea de Sud-Est a țării (85,3%).

La pol opus, cele mai mici procente s-au înregistrat în regiunile din Sud-Vest Oltenia (61,1%) și în Nord-Estul țării (52,1%), a mai precizat instituția  în raport.

Deoarece Homplex acordă o deosebită atenție nevoilor pieței și tendințelor în creștere, punem la dispoziția partenerilor noștri echipamentele care stau la baza construirii unei noi rețele de alimentare cu apă sau care pot fi utilizate pentru manipularea în siguranță a acestor resurse, atât pentru mediul rezidențial, cât și pentru cel industrial – lucruri posibile datorită consolidării parteneriatului de lungă durată pe care îl avem cu AGRU Kunststofftechnik GmbH din Austria.

Până în prezent, am reușit să includem în portofoliul nostru fitingurile injectate sau cu electrofuziune dintre cele mai variante – mufe, coturi, șei de branșament, adaptoare, teuri, șa, dopuri, capace, sărituri, reducții.

Fitingurile injectate sau cu electrofuziune sunt confecționate din polietilenă de înaltă densitate  – model PE100 și  PE100-RC. Acestea sunt un  bun izolator termic, având calități fizice și mecanice deosebte.

Pentru o durabilitate extinsă, în cadrul sistemului de alimentare cu apă pot fi utilizate fitingurile din PE100-RC (”RC” fiind prescurtarea de la ”Resistant to Cracking” sau ”Rezistență la fisuri”) construite dintr-un material recunoscut pentru numeroase avantaje tehnice, precum rezistența la șocurile mecanice și creșterea lentă a fisurilor în timp, fiind de până la zece ori mai rezistent decât PE100.

Simplitatea în utilizare este crescută, iar costurile redate de instalare sunt diminuate, deoarece nu necesită pat de nisip pentru țevile care urmează să fie montate.

Fitingurile cu electrofuziune sunt compatibile cu cele mai comune rășini pentru polietilenă. Pe fiecare produs vei găsi atât coduri de bare pentru fuziune automată și trasabilitate, cât și conectori de fuziune de 4 mm. Avantajul utilizării acestui tip de fiting este redat de distribuția uniformă a căldurii în zona de sudare și integritatea îmbunătățită pentru respectiva zonă. Totodată, fitingurile cu electrofuziune pot fi sudate cu majoritatea mașinilor de sudură.

În paralel, fitingurile injectate vin într-o varietate de dimensiuni, fiind disponibile în varianta SDR 11 sau SDR 17. Acestea pot fi sudate cu ușurință cu mașini de sudură universale, chiar dacă spațiul disponibil este îngust sau accesul pe teren este dificil.  

Fitingurile injectate puse la dispoziție de Homplex au conexiuni permanente etanșe prin sudură cap la cap, priză sau electro-priză. Ele încorporează chingi de tensionare pentru cuplare perfectă.

Pe lângă calitatea produselor furnizate, în cadrul parteneriatelor cu Homplex, veți  beneficia de consultații permanente, implicarea echipei noastre de specialiști, seriozitate și profesionalism, astfel încât proiectele să fie finalizate cu succes în termen, fără neplăceri și impedimente.


Nu sunt comentarii!

Your Email address will not be published.


Articole similare