1. Introducere

Magazinul online www.homplex.ro cuprinde orice fel de informatii (texte, poze, baze de date, produse, preturi, logouri, reclame), acestea fiind proprietatea societatii Homplex. Asadar, preluarea continutului (integral sau partial), fara acordul societatii, in alte scopuri decat in interes personal este sanctionata de legislatia privind drepturile de proprietate intelectuala. 

In cazul incheierii unui contract intre parti, acesta se va intocmi in limba romana si va fi guvernat de legislatia romana.

Utilizarea website-ului constituie acceptarea prezentelor conditii si obliga la respectarea acestora.

Prin utilizarea website-ului, crearea contului si logarea in cadrul acestuia si accesarea serviciilor oferite de catre Homplex acceptati Termenii si Conditiile detaliate, cu toate consecintele care decurg din acceptarea acestora.

Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor, va manifestati acordul cu Politica de retur Homplex, Politica de confidentialitate Homplex, Politica privind cookie-urile website-ului www.homplex.ro, precum si cu toate celelalte documente mentionate în cuprinsul prezentului material. Daca nu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile, va rugam sa nu utilizati acest Website.

Informatiile privitoare la contractul incheiat cu Homplex vor fi pastrate in conformitate cu dispozitiile politicii de confidentialitate si vor fi disponibile pentru terti doar in conditiile prevazute de lege.

Orice comanda confirmata implica vanzatorul si consumatorul persoana fizica intr-un contract la distanta.

Contractul la distanta este incheiat intre Homplex, in calitate de vanzator si un consumator - cumparator, in cadrul prezentului sistem de vanzare organizat de catre Homplex, utilizand in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, tehnica de comunicatie la distanta cuprinsa in magazinul online.

Momentul incheierii contractului la distanta cu persoana fizica, respectiv, al incheierii contractului de vanzare cu persoana juridica, il constituie momentul primirii mesajului de confirmare de catre consumator, referitor la comanda sa.

Erorile survenite la comunicarea datelor necesare prelucrarii comenzii plasate pot fi raportate si remediate la adresa de e-mail office@homplex.ro. Ulterior prelucrarii comenzii de catre Homplex, nu ne asumam raspunderea decurgand din transmiterea de catre dumneavoastra a datelor eronate.

In vederea derularii in bune conditii a contractului la distanta, Homplex, in baza acordului exprimat de client, poate contacta clientul pe e-mail sau telefonic daca in urma interactiunii cu website-ul acesta completeaza datele de identificare si contact. Scopul in care va fi contactat clientul este de a solicita in mod expres orice informatie pentru finalizarea comenzii online.

La solicitarea si cu acordul consumatorului, Homplex poate recomanda cumparatorului achizitionarea altui produs de o calitate si la un pret echivalente cu cele solicitate in prima comanda. Comanda initiala se considera anulata la data confirmarii comenzii produsului/produselor ce inlocuiesc produsul initial.

Pentru o buna informare in materia comertului electronic si practicilor incorecte in acest domeniu puteti consulta  legislatia specifica afisata pe site-ul ANPC, Link: https://anpc.ro/categorie/16/legislatie.

Prevederile prezentului contract la distanta se completeaza si cu dispozitiile Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic si cu dispozitiile OUG nr. 34/2014 privind drepturilor consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii.

Homplex accepta incheierea contractelor la distanta prin mijloace electronice si se obliga, astfel, sa repecte legislatia aplicabila incheierii, validitatii si efectelor juridice ale acestor contracte.

Va rugam sa cititi cu atentie Termenii si Conditiile inainte de a utiliza acest Website si de a efectua orice comanda prin intermediul acestuia.

2. Modalitatea de efectuare a comenzilor

Consumatorul poate efectua comenzi pe website-ul homplex.ro, prin adaugarea produselor in cosul de cumparaturi. Consumatorul poate lansa o comanda online fie din pagina de listare produse fie din pagina individuala de produs. O comanda se finalizeaza prin efectuarea platii in una dintre modalitatile indicate pe website. Produsul este disponibil pentru achizitie doar daca exista in stoc pentru aceasta. Pana la finalizarea comenzii, produsul nu este rezervat, iar comanda nu este inregistrata.

Comenzile pot fi plasate online oricand, insa perioada de procesare a acestora este zilnic in intervalul 09-17 

Comenzile plasate in zilele de sambata, duminica si sarbatorile legale vor fi procesate in ziua lucratoare ce urmeaza.

Daca clientul este nou, Homplex isi asuma acceptarea comenzii din partea cumparatorului in momentul in care exista o confirmare telefonica sau prin e-mail.

Odata lansata comanda online, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare ulterioara (telefonic sau electronic), precum si cu modul de operare al vanzatorului.

Homplex isi rezerva dreptul a anula comanda plasata de consumator, in unul din urmatoarele cazuri:

- daca plata nu a fost acceptata de procesatorul de plati agreat de Homplex; 

- datele furnizate de client sunt eronate sau incomplete;

- cardul/tranzactia nu este acceptata de catre banca emitenta;

- plata efectuata prin OP (virament bancar/internet banking), nu a fost efectuata in 3 zile lucratoare;

- livrarea prin curier/mijloacele de transport Homplex nu a fost reusita (ex. clientul nu poate fi gasit de curier telefonic si/sau fizic, la adresa indicata pentru livrarea bunurilor cumparate, etc.);

- daca pretul produsului este derizoriu (asa cum este definit in art. 1665 Cod Civil)

In cazul anularii comenzii niciuna din partile implicate nu va pretinde/solicita daune.

Conform dispozitiilor OUG nr. 34/2014 cumparatorul are posibilitatea de a se retrage din contractul de la distanta in termen de 14 zile de la incheierea acestuia.

In vederea optimizarii serviciului de comenzi online Homplex isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul clientilor la anumite facilitati ale magazinul online, cum ar fi imposibilitatea finalizarii unei comenzi online daca clientul nu si-a creat cont de utilizator.

De asemenea unele facilitati, puse la dispozitia clientilor in magazinul online, cum ar fi modalitatile de livrare si plata, pot fi conditionate/restrictionate in functie de magazinul selectat si alte conditii ce tin de stoc si metode specifice de livrare.

Din motive intemeiate, ce tin de prejudicii aduse companiei, Homplex poate restrictiona accesul unor clienti, la anumite facilitati puse la dispozitie in magazinul online, cum ar fi modalitatile de plata si livrare. Pentru mai multe detalii specifice, ce tin de motivele care au dus la aceste masuri clientii in cauza pot apela numarul de Call Center 0374 49 49 49.

In cazul comenzilor achitate electronic, Homplex nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suportat de Cumparator, cum ar fi de exemplu comisioanele de operatiune, comisioane de conversie valutara (in cazul in care plata nu se face in lei) aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul. Intreaga responsabilitate este a clientului iar eventualele litigii vor fi solutionate intre acesta si banca emitenta a cardului.

3. Obligatiile asumate de Homplex

Homplex pune la dispozitia cumparatorului, in mod gratuit, informatii profesionale cu privire la produsele si serviciile sale, pentru a atinge finalitatea mentionata in comanda online. Continutul publicat in magazinul online Homplex are caracter orientativ si prezinta informatii despre produsele comercializate de companie , precum si alte date care, in opinia noastra, pot prezenta interes pentru cumparatori.

HOMPLEX este detinatorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuala asupra magazinului online, respectiv asupra marcilor, designului, functionalitatilor site-ului, imagini si specificatii tehnice.

Caracteristicile produselor si documentatie tehnica aferenta acestora, prezentate pe website sunt puse la dispozitie de catre producatori si furnizori, iar Homplex ofera suportul tehnic pentru afisarea lor.

Homplex intreprinde demersuri in mod constant pentru a prezenta informatii cat mai corecte si relevante pentru produsele oferite spre vanzare. Daca preturile sau alte informatii despre produs au fost afisate gresit, ne alocam dreptul a nu onora comanda si de a anunta clientul in legatura cu eroarea intervenita, daca livrarea nu s-a efectuat.

Imaginile produselor sunt afisate in magazinul online cu titlul de prezentare. In acest context, pentru eliminarea oricarei neintelegeri ulterioare survenite intre parti, precizam ca produsele efectiv comandate pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Toate tarifele aferente produselor din magazinul online sunt exprimate in lei si includ T.V.A. De asemenea, pretul bunurilor electronice includ taxa de mediu (daca este cazul), afisata in pagina de produs. Preturile produselor vor fi actualizate, astfel incat sa reflecte pretul la care pot fi achizitionate in mod real de consumator, preturile fiind cele afisate la data plasarii comenzii. 

Homplex nu poate fi facuta responsabila pentru prejudiciile create de informatiile publicate in magazinul online din erori ce nu-i apartin.

Homplex isi rezerva dreptul de a completa si/sau modifica orice informatie din magazinul online fara a anunta in prealabil utilizatorii website-ului.

Comunicarea cu magazinul online Homplex se face in momentul interactiunii, prin publicarea opiniilor cu privire la produsele si serviciile Homplex, prin intermediul formularului de contact disponibil, prin intermediul adresei de e-mail service@homplex.ro si/sau telefonic la numarul 0374 49 49 49.

Homplex isi rezerva dreptul de a contacta vizitatorul magazinului online pe email sau telefonic daca in urma interactiunii cu website-ul acesta completeaza datele de identificare si contact, solicitand in mod expres orice tip de informatie disponibila.

4. Valabilitatea promotiilor:

Promotiile sunt valabile pentru perioade limitate de timp specificate pe pagina de prezentare a produselor din magazinul online sau in limitele stocurilor disponibile. 

5. Dreptul de proprietate intelectuala

Continutul website-ului Homplex incluzand, dar fara a se limita la insemnele grafice, denumirile, marcile (cum sunt, de exemplu: numele website-ului si a companiei Homplex, simboluri, imagini, texte, fisiere multimedia) sunt proprietatea Homplex si nu pot fi preluate si/sau folosite fara acordul prealabil scris al proprietarului.

Vizitatorii  website-ului www.homplex.ro au posibilitatea de a copia informatii de pe acest site, pentru a le folosi doar in scop personal, non-comercial si fara a le sterge sau a modifica. Modificarea sau utilizarea materialelor de pe acest site in alte scopuri decat de informare, respectiv utilizare in calitate de client, este strict interzisa.

Prin accesarea acestui site vizitatorii sunt de acord ca orice denumire, logo, marca comerciala sau marca de servicii, texte, documente si fisiere media prezentate pe acest website sunt detinute de catre Homplex si nu pot fi utilizate de catre utilizator, decat in scop informativ. Homplex va actiona prin mijloace legale daca drepturile de proprietate intelectuala si drepturile de autor sunt incalcate.

In cazul in care Homplex confera Vizitatorului/Clientului dreptul de a utiliza intr-un anumit fel continutul website-ului, acesta il va utiliza numai in scopul in care acesta a fost definit si pe o perioada definita in acord.

Orice modificare neautorizata a site-ului este interzisa.

6. Limitarea raspunderii

Prin accesarea website-ului sunteti de acord ca utilizarea sa se faca pe propria dvs. raspundere. Homplex nu este responsabil pentru niciun incident direct sau indirect sau orice alte pierderi, costuri sau cheltuieli de orice natura care pot aparea, ca urmare a accesarii sau navigarii in website sau prin intermediul descarcarilor de date (text, imagini, video sau audio).

De asemenea Homplex nu este responsabil de nicio dauna provocata de virusi, bug-uri, actiuni umane sau orice defectiune a sistemului informatic, sau orice alte erori, defectiuni sau intarzieri de comunicatii in transmisiile pe dispozitive.

Toate informatiile si materialele continute pe acest website sunt furnizate in mod gratuit, fara niciun fel de garantie. Sub nicio circumstanta Homplex nu va fi responsabila pentru nici o dauna directa, indirecta, accidentala, speciala care rezulta din utilizarea sau incapacitatea de a utiliza acest website si nu va fi responsabila de orice daune ce sunt rezultat a greselilor, omisiunilor, intreruperilor, erorilor, defectiunilor, intarzierilor in functionare sau transmisie sau orice neindeplinire de performanta a website-ului.

O data cu crearea si utilizarea contului de client, utilizatorul este responsabil de mentinerea confidentialitatii datelor de logare (accesare). Utilizatorul va pastra confidentialitatea user-ului si parolei si la va folosi responsabil pentru gestionarea comenzilor si a facilitatilor puse la dispozitie in contul clientului.

Utilizatorii sunt de acord sa nu partajeze sau sa transfere parole sau orice alte informatii de acces catre nici o alta terta parte. Utilzatorii isi asuma responsabilitatea exclusiva pentru utilizarea contului si confidentialitatea parolei. 

Homplex isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment Termenii si Conditiile, fara o notificare prealabila. Homplex isi rezerva dreptul de a modifica sau de a adauga noi reguli si restrictii in ceea ce priveste conţinutul website-ului, in orice moment, fara o notificare prealabila. Homplex isi rezerva dreptul de a modifica sau actualiza orice serviciu sau drept de utilizare al oricarui serviciu, in orice moment, fara o notificare prealabila.

Orice modificari aduse Termenilor si Conditiilor vor intra in vigoare numai pentru comenzile noi, inregistrate dupa publicarea modificarilor respective pe acest website. Astfel, va rugam sa verificati sectiunea aferenta Termenilor si Conditiilor, inainte de fiecare comanda, pentru ca este posibil sa fi intervenit modificari de la ultima vizita.

Prin accesarea site-ului, crearea contului de utilizator si plasarea comenzilor clientul accepta in mod expres si fara echivoc, Termenii si conditiile site-ului si conditiile in care se desfasoara procesul de comanda online, asa cum sunt ele prezentate pe site.

Homplex nu poate fi responsabil pentru daune ce rezulta din pierderea bunurilor cumparate sau din utilizarea Bunurilor dupa livrare, exceptand garantiile legale si conventionale acordate.

Homplex isi rezerva dreptul de a modifica oricand termenii si conditiile site-ului si conditiile generale in care se desfasoara procesul de comanda online.

Clientul confirma ca accepta acesti termeni si conditii prin bifarea “checkbox-ului” “Sunt de acord cu termenii si conditiile”. Contractul la distanta incheiat se deruleaza sub termenii si conditiile valabile la data realizarii acordului de vointe.

7. Confidentialitate

Cumparatorul nu va face publice, unor terti, prin orice mijloace, nicio informatie cu caracter privat primita de la Homplex, sub sanctiunea obligarii acestuia la plata de daune interese. 

Homplex isi rezerva dreptul a folosi informatiile furnizate de catre cumparator in vederea realizarii contractului la distanta. De asemenea, cumparatorul nu va face publice niciunei terte parti nicio informatie cu privire la comanda fara acordul scris al Homplex. 

Homplex isi rezerva dreptul, in baza acordului utilizatorului, de a stoca si folosi in interes propriu, in scopul realizarii activitatilor de marketing, orice informatie furnizata de catre cumparator prin intermediul website-ului www.homplex.ro. De asemenea el nu va furniza niciunei terte parti informatiile primite de la cumparator, cu exceptia partenerilor agreati, furnizori de servicii cu care exista un contract prin care se protejeaza aceste date primite de la cumparator.

8. Facturarea si emiterea documentelor insotitoare ale coletului

Homplex va emite pe baza informatiilor detinute si a celor oferite de cumparator o factura pentru bunurile livrate. Totodata, coletul/bunurile vor fi insotite de documentatia trimisa de furnizor si prevazuta de lege pentru produsul/produsele comandat(e), dupa caz: certificat/declaratie de conformitate, certificat de garantie, instructiuni de utilizare, etc.

Preturile produselor afisate in cadrul website-ului www.homplex.ro includ T.V.A., conform legislatiei in vigoare.

Clientul are si isi asuma obligatia de a furniza date complete si corecte, necesare emiterii facturii conform legislatiei in vigoare. In acest sens Homplex nu va solicita clientului, prin formularele prezente in site, alte informatii, de natura confidentiala decat cele necesare emiterii facturii, livrarii produselor sau ducerii la bun sfarsit a procesului de comanda online.

Homplex va transmite clientului factura aferenta comenzii, atat in format electronic, disponibila online in “Contul clientului” cat si in format fizic, impreuna cu produsele livrarate. Astfel clientul are posibilitatea de a avea o evidenta a facturilor emise. 

In vederea finalizarii cu succes a proceselor de comanda online, clientul are obligatia de a actualiza informatiile personale in contul sau.

In cazul in care factura nu este disponibila in contul clientului, in maxim 48 de ore de la primirea bunurilor acesta este rugat sa trimita o sesizare pe adresa de e-mail: contabilitate@homplex.ro.

9. Riscurile si responsabilitatile partilor

Homplex este responsabil de ambalarea corespunzatoare a bunurilor. Documentatia tehnica aferenta produselor este afisata pe site.

Riscul pieirii bunului se transfera la cumparator in momentul predarii efective a bunului.

Homplex isi asuma responsabilitatea livrarii produselor comandate de cumparator.

In schimb, consumatorul este responsabil pentru diminuarea valorii produselor ca urmare a manipularii necorespunzatoare, maniplulare realizata in alte scopuri decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.

In cazul in care cumparatorul isi exercita dreptul de retragere dupa ce a utilizat produsele intr-o masura care depaseste limita necesara stabilirii naturii, caracteristicilor si modului de functionare a acestora, cumparatorul este responsabil pentru eventuala diminuare a valorii produselor.

Accesoriile atasate produsului si ambalajul original al acestuia fac parte integranta din produs, iar in cazul in care isi exercita dreptul de retragere din contract consumatorul trebuie sa returneze produsul in ambalajul original nedeteriorat, protejat prin infoliere, împreună cu toate accesoriile acestuia. 

Produsele ce prezinta urme de uzură vor fi acceptate la retur numai dupa aducerea lor la conformitate, prin aceasta operatiune intelegandu-se igienizarea, cosmetizarea, repararea, inlocuirea eventualelor piese deteriorate si aducere la o forma comerciala in vederea vanzarii ca produs reconditionat/resigilat. Costurile operatiunilor necesare pentru aducerea produsului la starea de conformitate vor fi suportate de consumator, iar valorea finala a produsului se stabileste in funcție de valoarea componentelor ce trebuie inlocuite si a manoperei de reconditionare sau ca diferenta dintre valoarea initiala a produsului nou si valoarea de revanzare a produsului folosit. Contravaloarea sumei cu care s-a diminuat valoarea produsului va fi comunicata cumparatorului la receptionarea produselor returnate.

10. Livrarea si acceptarea/neacceptarea bunurilor

Homplex va livra bunurile comandate cu ajutorul companiilor de curierat sau a mijloacelor de transport proprii, dupa caz. 

Consumatorul are dreptul sa nu accepte bunurile livrate in cazul in care acestea nu sunt conforme cu detaliile tehnice specificate pe pagina produsului. Daca intr-adevar produsele nu sunt conforme, Homplex isi asuma responsabilitatea aducerii produselor la conformitate.

Proprietatea produselor se va transfera catre consumator dupa semnarea documentului de transport si efectuarea platii (daca aceasta nu a fost in prealabil efectuata prin card sau virament bancar) catre curier sau personalul Homplex.

De asemenea consumatorul (persoana fizica) are dreptul de retur a produselor in termen de 14 zile de la achizitionarea acestora. Termenul de 14 se calculeaza de la data la care clientul a intrat in posesia fizica a produsului

Inainte de expirarea perioadei de retragere, clientul trebuie sa informeze Homplex cu privire la decizia sa de retragere din contract. In acest scop, clientul poate alege una dintre urmatoarele variante:  

- de a folosi modelul de formular anexat, prin completarea si trimiterea acestuia prin posta la sediul nostru din Lunca Corbului, nr. 2, Sector 3, Bucuresti sau pe cale electronica la adresa : depozit@homplex.ro. 

- de a face orice alta declaratie neechivoca in care isi exprima decizia de retragere din contract, urmand sa primeasca confirmarea de primire a formularului/declaratiei sale de retragere din contract.

- de a completa si depune formularul de retragere direct la sediul nostru din Lunca Corbului, nr.2 sau la orice alt punct de lucru Homplex din Bucuresti, Bacau sau Craiova., odata cu returnarea produsului in cauza.

11. Obligaţiile ce revin clientului in cazul retragerii: 

Dupa transmiterea formularului de retur conform prevederilor de mai sus, clientul se va prezenta, in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat  decizia sa de retragere din contract, la orice punct de lucru al Homplex, pentru returnarea produsului, cu factura si bonul fiscal primite la data achizitionarii produsului, cu formularul de retur si produsul respectiv.

De asemenea, clientul poate restitui produsul prin intermediul unui serviciu de curierat la adresa: Strada Lunca Corbului, nr. 2, Sector 3, Bucuresti 

Astfel cum am aratat in sectiunea dedicata responsabilitatilor, consumatorul este responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora. In situatia in care dupa evaluarea produsului Homplex va stabili ca pretul lui se diminueaza, se va rambursa doar suma rezultata in urma evaluarii, pentru a compensa deprecierea suferita de produs.

Clientul suporta costurile directe legate de returnarea produselor.

12. Obligaţiile care revin Homplex in cazul retragerii: 

Dupa receptionarea produsului returnat Homplex va rambursa toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea clientului, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care a fost informat de decizia de retragere din contract. Homplex va rambursa aceste sume folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de consumator pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care veti fi de acord cu o alta modalitate de plata.

Homplex nu va rambursa integral sumele primite in cazul in care se afla in situatia diminuarii valorii pretului produsului de catre client.

Totodata, in functie de optiunea clientului, acesta are posibilitatea sa aleaga un alt produs in loc de rambursarea sumei platite pentru produsul returnat. In cazul inlocuirii produsului cu un altul de o valoare mai mare, clientul va plati diferenta, respectiv daca valoarea produsului returnat este mai mica, va primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor.

Homplex nu este obligat sa ramburseze costurile suplimentare în cazul în care clientul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita. 

13. Mentiuni speciale 

Dreptul de retragere nu se aplica in cazul clientilor persoane juridice.

Rambursarea sumelor de catre Homplex, incasate prin OP, card bancar sau curierat, se face dupa receptionarea produselor de la client si dupa incasarea efectiva de catre Homplex a pretului produselor respective.

Livrarea produselor se realizeaza doar pe teritoriul Romaniei si UE.

14. Forta majora

Forta majora exonereaza de raspundere partea care o invoca.

15. Litigii

Relatiile contractuale dintre parti sunt supuse legislatiei romane. Orice litigiu care nu poate fi rezolvat pe cale amiabila va fi supus spre solutionare instantelor competente.