Detector de gaz metan Homplex HD100 RF vedere frontala Detector de gaz metan Homplex HD100 RF frontal stanga Detector de gaz metan Homplex HD100 RF vedere lateral dreapta Detector de gaz metan Homplex HD100 RF lateral Detector de gaz metan Homplex HD100 RF ambalaj

Descriere

Detector de gaz metan fără fir HD100 RF este un aparat de ultimă generație conceput și construit în România. HD100 RF va comunica cu un centralizator (finder) HD200 RF. Acest detector de gaz metan fără fir va trimite alerta centralizatorului, declașând electrovalva de pe coloana principală de gaz a imobilului (sau a scării de bloc).

Detectorul de gaz fără fir (wireless) a fost conceput pentru a elimina disconfortul creat de găurirea pereților, o acțiune necesară pentru traseul de cablu către electrovalvă. Permite o instalare și activare imediată prin intermediul plăcii de montaj și introducerea ștecherului în priză. Detectorul cu radiofrecvență permite conectarea foarte rapidă și eficientă a unui număr ridicat de apartamente. Semnalul de alarmă este transmis prin unde radio pe o distanță între 50 și 300 m.  Datorită senzorului calibrat cu atenție, riscul apariției alarmelor false este redus.

Informații

Funcții

HD100 RF Alarmă puternică
Alarmă puternică Îl vei auzi imediat cand declanșează alarma/electrovalva datorită sirenei piezoelectrice de 85 de decibeli!
HD100 RF Chiar și 300 m acoperire
Chiar și 300 m acoperire Semnalul de alarmă este transmis prin unde radio pe o distanță între 50 și 300 m sau opțional, cu ajutorul unui fir prin intermediul portului de comandă preinstalat.
HD100 RF Detecție de gaz activată!
Detecție de gaz activată! Durează doar 60 secunde de la alimentare și până la activarea detecției de gaz metan!
HD100 RF Fără fir
Fără fir Mai puține găuri în pereți, detectorul comunică cu Finder-ul HD200 RF prin radiofrecvență.
HD100 RF NI sau ND 230V?
Normal Închis sau Normal Deschis Detectorul poate comanda electrovalve Normal Închis sau Normal Deschis alimentate la 230V.
HD100 RF Rețele complexe
Rețele complexe Pentru proiecte mari, detectoarele HD100 RF sunt împerecheate din fabrică pentru ca tu să fi mai eficient!
HD100 RF Senzor de gaz eficient
Senzor de gaz eficient Calibrat foarte atent pentru a reduce și elimina alarmele false, chiar și când în atmosferă sunt alte substanțe în concentrații mari (de exemplu, alcool).
HD100 RF Testează-l ușor
Testează-l ușor Poți testa oricând dacă detectorul tău funcționează corect. Verifică în manual procedura corectă de testare.
HD100 RF Vizibilitate ridicată
Vizibilitate ridicată Detectorul este echipat cu LED-uri SMD puternice, semnalele luminoase sunt vizibile în orice condiții.

Specificații

Gaz detectat
CH4 Gaz metan
Nivel de alarmare
10% L.I.E.
Tip senzor
SnO2 semiconductor
Durata de viață senzor
min. 5 ani
Ieșire contact releu electrovalvă
NI/ND max. 8 A la 250 VAC
Brand
Homplex
Alarmă
Piezoelectrică, 85 dB la 1 m
Temperatura de funcționare
0°C ... 40°C
Temperatura de depozitare
- 10°C ... + 50°C
Umiditate
20% ... 80% RH (fără condensare)
Alimentare
230V ±10 % 50 / 60Hz
Putere absorbită
1.5 VA
Verificare stare
Buton pentru test
Indice de protecție
IP42
Dimensiune
91 x 91 x 35 mm
Greutate
aprox. 250 gr.
Culoare
Alb
Garantie
2 ani

Întrebări frecvente

De ce LED-ul galben este mereu aprins?
Acest indicator atentționează că senzorul de gaz nu funcționează corespunzător. Intră în contact cu un reprezentant Homplex pentru identificarea cauzei și/sau înlocuirea detectorului de gaz metan. Cât timp LED-ul galben este aprins, detectorul nu măsoară și nu intervine în cazul in care nivelul periculos de gaz metan din încăpere este depășit!
Cum îmi dau seama dacă detectorul funcționează corect?
După alimentarea acestuia la energie electrică, așteaptă 15 secunde pentru finalizarea procesului de self-test. După finalizarea acestui proces LED-urile rosu și portocaliu se vor stinge și LED-ul verde va lumina solid. Pentru verificare apasă butonul Test timp de 5 secunde. Detectorul va semnala acustic și vizual un posibil pericol și va trimite semnal de închidere a electrovalvei.
Simt miros de gaz, dar detectorul nu reacționează
Mirosul neplăcut și ușor de recunoscut (un miros neplăcut de sulf) al gazului natural folosit în locuințe se datorează unor aditivi odoranți, precum tert-butiltiolul, care sunt folosiți pentru siguranță. Cei mai mulți oameni pot detecta acest miros la niveluri destul de scăzute ale concentrațillor de gaz (2% L.I.E. sau mai puțin). Însă anumite infirmități sau înaintarea în vârstă pot duce la o reducere a acestei sensibilități a mirosului. L.I.E. (Limita Inferioară de Explozie) a gazului definește raportul minim de volum de gaz sau vapori combustibili din aer în care se va forma o atmosferă explozivă. Detectorul este calibrat să pornească alarma la pragul de 10% din L.I.E. a gazului detectat. Astfel, este posibil ca o persoană să simtă miros de gaz înainte ca alarma să fie activată. Această situație nu indică în mod necesar o defectare a dispozitivului. Pentru oameni, o creștere treptată a concentrației gazului poate, de asemenea, să treacă neobservată datorită oboselii olfactive.
Detectoare de gaz

Detector de gaz Homplex HD100 RF

Cod produs: 3716003
Detector gaz metan Homplex cu radiofrecvență.
  • Alarmă puternică
  • Chiar și 300 m acoperire
  • Detecție de gaz activată!
  • Fără fir
  • Normal Închis sau Normal Deschis
  • Rețele complexe
  • Senzor de gaz eficient
  • Testează-l ușor
  • Vizibilitate ridicată