Întrebări frecvente

Când există o problemă de comunicare între termostat și receptor trebuie să te asiguri că nu există o distanță prea mare dintre cele două dispozitve și că acestea nu sunt ”ecranate” de alte suprafețe care împiedică comunicarea, sincronizarea dispozitivelor nu a fost realizată cu succes sau termostatul a fost resetat prin oprirea alimentării.

Încălzirea a fost oprită, deoarece funcția ”Fereastră deschisă” a fost activată pentru a evita pierderile de căldură, atunci când temperatura ambientală scade rapid din cauza curenților de aer produși de ferestrele deschise. Apasă pe oricare dintre butoanele termostatului pentru a reveni la setările anterioare.

Atunci când pe ecranul lui DG19 RF apare mesajul ”roomERR”, senzorul de măsurare al temperaturii este defect sau scurt-circuitat. Solicită ajutorul departamentul Tehnic pentru verificarea situației.

Temperatura se resetează atunci când în modul ”Programat” nu ai setat câte o temperatură ambientală pentru fiecare interval orar disponibil în cadrul unui program de încălzire. De exemplu, dacă folosești programarea săptămânală trebuie să alegi 4 sau 6 temperaturi pentru a acoperi toate intervalele orare disponibile în săptămâna programată.

Permite termostatului să pornească încălzirea atunci când temperatura ambientală este foarte scăzută doar atunci când funcția ”Protecție anti-îngheț” este activă. O poți activa sau dezactiva din meniul de configurare – pag. 9.

Verifică dacă termostatul DG19 RF are modul ”Programat” activ. Poți verifica din meniul de configurare – pag. 6 (ON pentru a permite utilizarea modului ”Programat”).

Poți selecta iluminarea display-ului pentru maximum 15 secunde.

Instalarea trebuie făcută în locuri înalte (la aprox. 30 cm față de tavan), deoarece gazul metan este mai ușor decât aerul.

Instalarea trebuie făcută în locuri joase (la aprox. 30 cm față de podea), deoarece gazul butan (GPL) este mai greu decât aerul.

Se poate instala un nou sistem, chiar dacă în apropierea acestuia se află (deja) unul funcțional. Va trebui să schimbați codul sistemului, în această situație.

Finder-ul îți comunică existența unui dispozitiv inactiv. Recomandăm verificarea acestuia.

Detectorul de gaz metan va emite o alarmă către finder-ul învecinat. În funcție de ID-ul detectorului, HD200 RF asociat coloanei respective va opri alimentarea cu gaz.

Același finder va trimite o alarmă de coloană care va ajunge și la finder-ul de la parter (din partea de jos a clădirii). Acesta va închide gazul.

Finder-ul HD200 RF numerotat cu 901 este dispozitivul care sincronizează sistemul. Este obligatoriu ca acesta să existe în cadrul sistemului de detecție.

Recomandarea noastră este să montezi atât detectoare, cât și findere pentru fiecare coloană. Finderele de coloană vor avea ID-ul cuprins în intervalul 901-931. Restul dispozitivelor vor avea funcția de a trimite mai departe mesaje.

Un sistem de detecție al gazului metan este compus din dispozitive finder HD200 RF și detectoare de gaz HD100 RF.

HD200 RF trebuie poziționat pe casa scării, astfel încât să poată asculta mesajele detectoarelor din apropiere.

Mirosul neplăcut și ușor de recunoscut (un miros neplăcut de sulf) al gazului natural folosit în locuințe se datorează unor aditivi odoranți, precum tert-butiltiolul, care sunt folosiți pentru siguranță.

Cei mai mulți oameni pot detecta acest miros la niveluri destul de scăzute ale concentrațillor de gaz (2% L.I.E. sau mai puțin). Însă anumite infirmități sau înaintarea în vârstă pot duce la o reducere a acestei sensibilități a mirosului.

L.I.E. (Limita Inferioară de Explozie) a gazului definește raportul minim de volum de gaz sau vapori combustibili din aer în care se va forma o atmosferă explozivă. Detectorul este calibrat să pornească alarma la pragul de 10% din L.I.E. a gazului detectat.

Astfel, este posibil ca o persoană să simtă miros de gaz înainte ca alarma să fie activată. Această situație nu indică în mod necesar o defectare a dispozitivului.

Pentru oameni, o creștere treptată a concentrației gazului poate, de asemenea, să treacă neobservată datorită oboselii olfactive.

Acest indicator atentționează că senzorul de gaz nu funcționează corespunzător.

Intră în contact cu un reprezentant Homplex pentru identificarea cauzei și/sau înlocuirea detectorului de gaz metan.

Cât timp LED-ul galben este aprins, detectorul nu măsoară și nu intervine în cazul in care nivelul periculos de gaz metan din încăpere este depășit!

După alimentarea acestuia la energie electrică, așteaptă 15 secunde pentru finalizarea procesului de self-test.

După finalizarea acestui proces LED-urile rosu și portocaliu se vor stinge și LED-ul verde va lumina solid.

Pentru verificare apasă butonul Test timp de 5 secunde. Detectorul va semnala acustic și vizual un posibil pericol și va trimite semnal de închidere a electrovalvei.

Datorită polimerilor compozit, firida HPF606025 nu necesită tratarea acesta în timpul perioadei de viață (aceasta poate fi chiar și zece ani).

Poți lua legătura cu un specialist Homplex la numărul de telefon 0374.49.49.49 pentru a achiziționa o nouă cheie compatibilă cu firida HFP606025.

Cheia și butucul firidei HFP606025 au formă triunghiulară, deoarece această tipologie este utilizată frecvent în industrie.

Unitatea de control Wi-Fi DGWG poate fi utilizată pentru încălzirea ambientală (fără pardoseală).

DGWG poate controla maximum 8 robineți DG801.

Dacă ai setat pe termostatul tău o temperatură mai mare decât cea reală din cameră, iar niciun LED de pe unitatea SCU209DE nu a clipit, va trebui să resincronizezi termostatul cu unitatea.

Consultă informațiile din manualul de utilizare pentru realizarea pașilor în mod corect.

Da, acest lucru este normal dacă a fost conectat cu succes un termostat cu zona respectivă. Lumina aprinsă indică conectivitatea în parametri optimi de funcționare.

Dacă ai constatat că unitatea SCU209DE nu funcționează corespunzător, verifică cablul de alimentare, dar și celelalte legături realizate.

”E5” va apărea când unitatea SCU209I nu încălzește – practic, temperatura apei este sub limita inferioară setată după ce încălzirea a fost activată pentru 15 minute.

”E4” va alarma asupra cantității insuficiente de apă din instalație.

”E3” trage un semnal de alarmă asupra temperaturii ieșirii externe – aceasta este peste limita maximă.

Când ”E2” este afișat pe ecran, senzorul extern este defect sau scurtcircuitat.

Apa din instalație nu trebuie să depășească temperatura de 55°C. Dacă temperatura apei este mai mare decât permite limite, ”E1” va fi afișat pe ecran.

DG92 poate fi folosit împreună cu distribuitoarele care au conector de M30 x 1.5 mm.

Poți verifica oricând dacă servomotorul DG66 este compatibil cu distribuitorul tău pentru încălzirea prin pardoseală. Verifică tipul de conector pe care acesta îl are.

Mesajul nu indică o eroare tehnică. ”AdAP” indică utilizarea funcție de protecție împotriva calcarului.

DG801 a sesizat că instalația nu a mai fost pornită de două săptămâni. Astfel, el va deschide și închide circuitul pentru evitarea acumulării depunerilor.

Robinetul termostatic a fost blocat. Ține apăsat timp de trei secunde, în mod simultan, butoanele ”Auto/Manu” și ”Prog” pentru a-l debloca.

Când ”E1” sau ”E2” este afișat pe ecran, senzorul intern este defect sau scurt-circuitat. Contactează un specialist Homplex pentru verificare.

Pentru economisirea energiei și reducerea consumului inutil, T38 va opri încălzirea dacă temperatura din cameră a scăzut brusc. Aceasta trebuie să fie cu minimum 1.5 ºC mai mică în ultimele trei minute.

Pentru a reveni la programul setat anterior, apasă pe orice tastă.

Termostatul pentru pardoseală T38 suportă mai multe sarcini electrice. Accesează meniul de configurare și selectează ”L” pentru sarcină electrică de până la 7 A.

Selectează ”H” pentru o sarcnă electrică cuprinsă între 8 și 11 A. Alege ”HH” pentru 12 – 16 A.

Termostatul de pardoseală întâmpină situații tehnice cu selecția senzorului extern. Contactează departamentul tehnic pentru verificarea situației întâmpinate.

Termostatul programabil T38 a sesizat că senzorul pentru camerî este scurt-circuitat sau defect și a oprit toate funcțiile. Contactează departamentul tehnic pentru verificare.

Termostatul programabil T38 a sesizat că senzorul pentru pardoseală nu este conectat în mod corect, este scurt-circuitat sau defect. Din acest motiv, toate funcțiile sunt oprite. .

Contactează departamentul tehnic pentru verificare.

Pentru a avea acces la funcțiile suplimentare, accesează meniul dedicat specialiștilor – ”Engineer setting”.

Dacă ecranul lui T70 nu se aprinde, desi ai apăsat o tastă, verifică setările de iluminare disponibile.

Alege ”Auto” din meniul ”Backlight” dacă vrei ca afișajul să fie aprins temporar la fiecare apăsare de taste .

Alege ”ON” pentru iluminare continuă.

Când T70 nu răspunde la comenzi, verifică dacă acesta este blocat – funcția ”Child Lock” a fost activată. Apasă în mod simultan butoanele ”Comfort” și ”Manual” timp de 5 secunde.

”E2” este afișat pe T70 când senzorul extern (de pardoseală) este defect sau scurt-circuitat. Contactează un specialist Homplex pentru verificare.

Când ”E1” este afișat pe ecranul termostatului tău, senzorul intern este defect sau scurt-circuitat. Contactează un specialist Homplex pentru verificare.

Pentru a folosi termostatul pentru încălzirea în pardoseală în modul ”Programat”, modifică din meniul de configurare opțiunea ”PSI” – alege ”7” pentru programare pentru fiecare zi a săptămânii, ”3” pentru programare de luni până vineri cu sâmbătă și duminică separat sau ”2” pentru programare de luni până vineri și week-end.

Din meniul de configurare al termostatului DG921, alege valoarea ”3” pentru iluminarea continuă a display-ului

Senzorul de temperatură pentru pardoseală este scurt-circuitat sau defect, iar termostatul tău a oprit încălzirea. Contactează departamentul tehnic pentru verificare.

Temperatura detectată de senzorul de pardoseală este peste limita celei mai ridicate temperaturi setate în modul ”Out” sau ”All”, de aceea termostatul va opri încălzirea.

Temperatura citită de senzorul de pardoseală este sub limita celei mai scăzute temperaturi din modul ”Out” sau ”All”. Din acest motiv DG921 va porni încălzirea până când temperatura podelei este mai mare decât limita setată.

Intensitatea luminii afișajului poate fi modificată din meniul de configurare – poți alege oricare dintre valorile 005 – 100, unde 005 este cea mai mică intensitate a luminii.

Accesează meniul de configurare și verifică ce histereză este setată – pentru atingerea unui confort termic ideal în scurt timp, recomandăm selectarea valorii 0.5ºC. Astfel, încălzirea va fi pornită dacă temperatura a scăzut cu jumătate de grad.

Dacă încălzirea nu a pornit, chiar dacă ai verificat setările histerezei, senzorul pentru camera poate fi scurt-circuitat sau defect. Contactează departamentul Tehnic.

Verifică dacă protecția la îngheț este activă – verifică dacă este dezactivată din meniul de configurare.

Dacă este dezactivată, termostatul DG920 DF nu va porni încălzirea când temperatura a scăzut sub 5ºC.

Când oricare dintre mesaje este afișat pe ecran, unul dintre senzorii termostatului întâmpină o problemă tehnică.

Te rugăm să iei legătura cu departamentul Tehnic pentru verificare.

Pentru a funcționa în mod corect, recomandăm înlocuirea bateriilor cât mai curând cu altele noi, alkaline. Nu utiliza acumulatori.

Din meniul de configurare – pagina 7, alege valoarea ”3” pentru iluminarea continuă a display-ului.

Extrage termostatul cu grijă din doză. Identifică pe placa de bază cele 6 puncte.

Folosind un conector metalic, conectează scurt punctele ”GND” și ”RST”. Ulterior, termostatul DG803X va funcționa în parametri.

Tastele termostatul DG803X pot fi blocate – apăsă simultan pe butoanele ” + ” și ” – ” timp de trei secunde pentru deblocarea tastelor.

DG803X a constatat că senzorul ambiental este defect sau scurt-circuitat, iar termostatul a oprit toate ieșirile.

DG803X a detectat că senzorul de pardoseală este defect sau scurt-circuitat. Termostatul a oprit toate ieșirile.

Temperatura detectată de senzorul de pardoseală este peste limita celei mai ridicate temperaturi setate în modul ”Out” sau ”All”, de aceea termostatul va opri încălzirea.

Temperatura citită de senzorul de pardoseală este sub limita celei mai scăzute temperaturi din modul ”Out” sau ”All”.

DG803X va porni sistemul de încălzire până când temperatura podelei este mai mare decât limita setată.

DG908 GT dispune de calibrarea temperaturii. Temperatura poate fi calibrată în funcție de o stație meteo sau un alt termostat.

Accesează meniul de configurare și modifică setarea aflată pe prima pagină.

Termostatul ambiental DG908 GT dispune de două modalități de încălzire diferite – fast heating (încălzire rapidă) și slow heating (încălzire lentă).

Când ”FA” este activ, încălzirea va porni dacă temperatura a scăzut cu 0.5ºC.

Dacă ”SL” este activ, încălzirea va porni dacă temperatura a scăzut cu 3 ºC.

Comunicarea dintre receptorul termostatului și centrala termică se va realiza doar dacă acestea sunt conectate. Vei avea nevoie de cablu de legătură (de conexiune). Acesta nu este inclus în pachet.

În schimb, pentru a economi dispozitive suplimentare (prelungitoare) și spațiu, poți folosi priza de care dispune receptorul termostatului DG908 GT pentru a alimenta simultan receptorul, cât și centrala termică.

Pentru termostatul ambiental DG908 GT îți recomandăm să utilizezi doar baterii alcaline noi. Evită utilizarea acumulatorilor.

Dacă termostatul tău nu comunică cu receptorul, asigură-te că pe ecranul acestuia nu se află niciun mesaj de eroare.
Ai grijă cum poziționezi receptorul. Acesta trebuie pus într-un spațiu închis și evită zonele în care poate exita ecranarea comunicării (folia metalică și oțelul reduc puterea semnalului).

Lasă un spațiu de cel puțin 30 cm față de celelalte echipamente electronice (calculator, radio sau televizor).

”E2” indică o eroare de sincronizare între termostat și receptor.

Setează o temperatură mai mare decât cea ambientală. Reia procesul de sincronizare a dispozitivelor conform indicațiilor din manual de utilizare.

Eroarea ”E1” indică un scurt circuit pe senzorul de temperatură,. Iar toate funcțiile termostatului sunt suspendate. Contactează departamentul Tehnic pentru verificarea situației.

Pe ecranul termostatului DG816 RF va fi afișat un simbol care va comunica când bateriile acestuia sunt epuizate.

Atunci când temperatura ambientală este mai mare de 30 ºC, termostatul va indica mesajul ”HI”. Dacă aceasta a scăzut sub 5ºC, termostatul va indica ”LO”.

Eroarea ”E1” de pe DG816 indică scurtcircuitarea senzorului de temperatură. Ia legătura cu departamentul Tehnic pentru soluționare dacă produsul tău se află în garanție.

Chiar dacă DG816 este un termostat intuitiv, ușor de folosit, recomandăm apelarea la un specialist pentru montajul acestuia. Montajul incorect poate cauza funcționare defectuoasă.

Dacă DG816 nu trimite comanda de încălzire către centrală, asigură-te că toate conexiunile au fost realizate în mod corect.

Smbolul pentru bateria epuizată va fi afișat pe ecranul termostatului.

Ulterior, recomandăm înlocuirea cât mai repede a bateriilor descărcate cu unele noi, alcaline.

Pentru a te bucura de un afișaj iluminat, trebuie să permiți activarea acestei funcții din meniul de configurare. Durata max. de iluminare este de 5 secunde.

Inoklima Evo X nu este un termostat programabil. De aceea, comutarea între cele două moduri trebuie realizată manual de către tine.

Dacă Inoklima Evo X indică o temperatură mai mică sau mai mare decât cea reală, calibrează termostatul.

Folosește opțiunile disponibile în meniul de configurare (pagina 6 a meniului). Poți calibra termostatul cu ±5 ºC.

Pentru a putea selecta temperatura minimă 5 ºC, iar cea maximă 35 ºC, accesează meniul de configurare. Modifică temperatura minimă și cea maximă permisă.

Verifică dacă funcția ”Child Lock” a fost activată (simbolul ”Lacăt” se află afișat pe ecran). Dacă termostatul este blocat, ține apăsat simultan butoanele ” + ” și ” – ” pentru a-l debloca.

Dacă simbolul pentru încălzire este afișat statis pe ecran, verifică dacă este o altă eroare prezentă.

Verifică dacă receptorul a fost conectat în mod corect la centrală. Respectă indicațiile de instalare din manualul de utilizare privind conexiunea porturilor.

Asigură-te că receptorul și termostatul DG19 Wi-Fi sunt sincronizate.

Durata de iluminare poate fi prelungită cu succes dacă selectezi din meniul de configurare opțiunea ”–” (pagina nr. 4), iar apoi alimentezi termostatul folosind cablul USB inclus în pachet.

În modul ”Programat” setează o temperatură ambientală pentru fiecare interval orar disponibil în cadrul unui program de încălzire.


De exemplu, pentru programarea săptămânală alege 4 sau 6 temperaturi pentru a acoperi toate intervalele orare disponibile.

Pentru a sincroniza termostatul DG19 Wi-Fi cu aplicația Tuya Smart verifică dacă ai respectat toți pașii din manualul de utilizare, cât și indicațiile oferite pas cu pas în aplicație.

Modul de funcționare ”Plecat” este disponibil pe termostatul tău ambiental doar din aplicația Tuya Smart.

Alege termostatul ambiental inteligent – DG19 Wi-Fi pentru a putea completa soluțiile pentru case inteligente și a controla vocal cât mai multe dispozitive din locuință, inclusiv centrala termică (temperatura ambientală).

Alegerea unui termostat inteligent, precum este DG19 WI-Fi îți oferă posibilitatea de a-l controla de oriunde, folosind doar un telefon mobil inteligent (smartphone) și o conexiune la Internet.

Permite termostatului să pornească încălzirea atunci când temperatura ambientală este foarte scăzută doar atunci când funcția ”Protecție anti-îngheț” este activă. O poți activa sau dezactiva din meniul de configurare – pag. 9.

Verifică dacă termostatul DG19 RF are modul ”Programat” activ. Poți verifica din meniul de configurare – pag. 6 (alege ”ON” pentru a permite utilizarea modului ”Programat”).

Poți selecta iluminarea display-ului pentru maximum 15 secunde.

O distanță mult prea mare între receptor și termostat poate duce la comunicare îngreunată. De asemenea, evită să poziționezi termostatul în apropierea echipamentelor electrice și electronice pentru a evita interferențele semnalului.

Dacă informațiile nu sunt afișate corect sau ecranul funcționează defectuos, apăsa ușor butonul ”RESET”.

În caz contrar, înlocuiește bateriile termostatului DG909 cu unele noi, alcaline.

Bateriile sunt aproape epuizate. Pentru a te bucura de termostatul tău, înlocuiește bateriile cu unele noi, alcaline. Nu utiliza acumulatori sau alt tip de baterii.

DG909 (cu fir sau radiofrecvență) poate afișa incorect temperatura dacă a fost ținut într-un mediu în care poate fi influențat direct de factori externi.

Nu monta termostatul lângă culoare de trecere, radiatoare, uși care stau mereu deschise, pereți exteriori sau ferestre. Folosește meniul de configurare pentru a modifica frecvența de reîmprospătare a informațiilor de pe ecran.

Verifică dacă termostatul tău este blocat (simbolul ”Lacăt” afișat pe ecran va confirma blocarea termostatului). Deblochează tastele conform mențiunilor din manual.

Scoate bateriile acestuia pentru o perioadă îndelungată de timp (așteaptă mai mult de o oră). Ori folosește o agrafă de birou pentru a apăsa butonul ”RESET”.

Adaugă o nouă parolă din meniul de setări al termostatului tău, indiferent de soluția aleasă.

Când sesizezi situația descrisă, apasă ușor butonul ”RESET” al termostatului. Dacă situația nu s-a soluționat, înlocuiește bateriile termostatului DG909 cu unele noi, alcaline.

”Er02” indică o problemă de conexiune radio, astfel Homplex NX1 nu comunică cu receptorul tău. Micșorează distanța dintre dispositive. Asigură-te că undele radio nu sunt ecranate. Repoziționează termostatul.

Termostatul nu este sincronizat cu receptorul. Reia procesul de sincronizare conform indicațiilor din manual.

Dacă centrala termică nu a pornit încălzirea, deși termostatul indică acest lucru, verifică conexiunea dintre receptor și Homplex NX1. O cauză poate fi nerespectarea conectării corecte la porturile de control.

Dacă receptorul este conectat corespunzător și situația persistă, trebuie verificat releul de comandă – ia legătura cu echipa tehnică Homplex.

Acestea apar dacă comunicare radio este îngreunată de posibile interferențe sau ecranare a undelor radio. Comportamentul poate apărea din cauza armăturilor din pereți, ori suprafețe metalice.

În ambele cazuri, repoziționează termostatul Homplex. Pentru o comunicare stabilă, alege să reduci distanța dintre receptor și termostat.

Homplex NX1 nu va răspunde la comenzi dacă este blocat. Simbolul ”Lacăt” este afișat pe ecran. Deblochează termostatul ținând apăsat butonul de acțiune de pe ecran timp de 5 secunde.

Verifică dacă bateriile sunt descărcate. Înlocuiește bateriile lui Homplex NX1 cu unele noi, alcaline.

Dacă Homplex NX1 reacționează greu sau este prea sensibil, verifică dacă setările histerezei sunt corecte.

Homplex NX1 nu trebuie influențat de alți factori externi (radiatoare, razele soarelui, curenți de aer rece etc.).

Dacă termostatul Homplex nu afișează temperatura corect, verifică setările deviaței de temperatură. Repoziționează termostatul programabil conform recomandărilor din manualul de utilizare.

După ce ai montat bateriile alcaline, așteaptă aproximativ 20 de secunde până când protocolul de autoverificare va fi finalizat.

Dacă Homplex NX1 nu pornește după 20 de secunde, verifică bateriile. Acestea trebuie să fie poziționate corespunzător în soclul lor.

Alege un termostat ambiental IoT dacă îți dorești să controlezi temperatura de acasă din orice moment, de oriunde.

Pentru a controla termostatul inteligent NX1 ai nevoie de un smartphone, o conexiune la Internet și aplicația Homplex.

Aplicația Homplex este compatibilă cu sistemele de operare iOS și Android.

DG909 (cu fir sau radiofrecvență) poate afișa acest mesaj când se confruntă cu o eroare a senzorului. Motivele pot fi diverse de aceea te incurajăm să contacteazi departamentul Service sau să înlocuiești termostatul.

TERMICE și HVAC
GAZ
Cum te putem ajuta?
Caută
Generic filters
Search in title
Search in content
Search in excerpt