Termeni și condiții

1. Introducere

Magazinul online www.homplex.ro cuprinde orice fel de informații (texte, poze, baze de date, produse, prețuri, logouri, reclame), acestea fiind proprietatea S.C. Homplex S.A.. Asadar, preluarea conținutului (integral sau parțial), fără acordul societății, în alte scopuri decât în interes personal este sanctionată de legislația privind drepturile de proprietate intelectuală.

În cazul încheierii unui contract între părti, acesta se va întocmi în limba română și va fi guvernat de legislația română.

Utilizarea website-ului constituie acceptarea prezentelor condiții și obligă la respectarea acestora.

Prin utilizarea website-ului, crearea contului și logarea în cadrul acestuia și accesarea serviciilor oferite de către Homplex acceptați Termenii și Conditiile detaliate, cu toate consecințele care decurg din acceptarea acestora.

Prin acceptarea Termenilor și Condișiilor, vă manifestați acordul cu Politica de retur Homplex, Politica de confidențialitate Homplex, Politica privind cookie-urile website-ului www.homplex.ro, precum și cu toate celelalte documente menționate în cuprinsul prezentului material. Dacă nu sunteți de acord cu Termenii și Condițiile, vă rugăm sa nu utilizați acest Website.

Informațiile privitoare la contractul încheiat cu Homplex vor fi păstrate în conformitate cu dispozitiile politicii de confidențialitate și vor fi disponibile pentru terți doar în condițiile prevazute de lege.

Orice comandă confirmată implică vânzătorul și consumatorul persoană fizică într-un contract la distanță.

Contractul la distanță este încheiat între Homplex S.A., în calitate de vânzător și un consumator – cumpărător, în cadrul prezentului sistem de vânzare organizat de catre Homplex S.A., utilizând în mod exclusiv, înainte și la încheierea acestui contract, tehnica de comunicație la distanță cuprinsă în magazinul online.

Momentul încheierii contractului la distanță cu persoana fizică, respectiv, al încheierii contractului de vânzare cu persoana juridică, îl constituie momentul primirii mesajului de confirmare de catre consumator, referitor la comanda sa.

Erorile survenite la comunicarea datelor necesare prelucrării comenzii plasate pot fi raportate și remediate la adresa de e-mail office@homplex.ro. Ulterior prelucrării comenzii de către Homplex, nu ne asumam răspunderea decurgând din transmiterea de către dumneavoastră a datelor eronate.

În vederea derulării în bune condiții a contractului la distanță, Homplex, în baza acordului exprimat de client, poate contacta clientul pe e-mail sau telefonic dacă în urma interacțiunii cu website-ul acesta completează datele de identificare și contact. Scopul în care va fi contactat clientul este de a solicita în mod expres orice informație pentru finalizarea comenzii online.

La solicitarea și cu acordul consumatorului, Homplex S.A. poate recomanda cumparatorului achizitionarea altui produs de o calitate și la un preț echivalente cu cele solicitate în prima comandă. Comanda inițială se consideră anulată la data confirmării comenzii produsului/produselor ce înlocuiesc produsul inițial.

Pentru o bună informare în materia comerțului electronic și practicilor incorecte din acest domeniu puteți consulta legislația specifică afișată pe site-ul ANPC, Link: https://anpc.ro/categorie/16/legislatie.

Prevederile prezentului contract la distanță se completează și cu dispozițiile Legii nr. 365/2002 privind comerțul electronic și cu dispozițiile OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii.

Homplex acceptă încheierea contractelor la distanță prin mijloace electronice și se obligă, astfel, să repecte legislația aplicabilă încheierii, validității și efectelor juridice ale acestor contracte.

Vă rugăm să citiți cu atenție Termenii și Condițiile înainte de a utiliza acest Website și de a efectua orice comandă prin intermediul acestuia.

2. Modalitatea de efectuare a comenzilor

Consumatorul poate efectua comenzi pe website-ul homplex.ro, prin adăugarea produselor în cosul de cumparături, utilizând formularele de contact sau celelalte soluții puse la dispoziție în pagina de Contact. Consumatorul poate lansa o comandă online fie din pagina de listare produse fie din pagina individuala de produs. O comandă se finalizează prin efectuarea plății în una dintre modalitatile indicate pe website sau de un reprezentant. Produsul este disponibil pentru achiziție doar dacă există în stoc pentru aceasta. Până la finalizarea comenzii, produsul nu este rezervat, iar comanda nu este înregistrată.

Comenzile pot fi plasate online oricând, însă perioada de procesare a acestora este zilnic în intervalul 09-17.

Comenzile plasate în zilele de sâmbătă, duminicaă și sărbătorile legale vor fi procesate în ziua lucrătoare ce urmează.

Dacă clientul este nou, Homplex își asumă acceptarea comenzii din partea cumparătorului în momentul în care exista o confirmare telefonica sau prin e-mail.

Odată lansată comanda online, cumpăratorul este de acord cu forma de comunicare ulterioară (telefonic sau electronic), precum și cu modul de operare al vânzătorului.

Homplex își rezervă dreptul a anula comanda plasată de consumator, în unul din următoarele cazuri:

– dacă plata nu a fost acceptată de procesatorul de plăti agreat de Homplex;

– datele furnizate de client sunt eronate sau incomplete;

– cardul/tranzactia nu este acceptată de catre banca emitentă;

– plata efectuata prin OP (virament bancar/internet banking), nu a fost efectuata în 3 zile lucratoare;

– livrarea prin curier/mijloacele de transport Homplex nu a fost reușita (ex. clientul nu poate fi gasit de curier telefonic și/sau fizic, la adresa indicată pentru livrarea bunurilor cumparate, etc.);

– dacă prețul produsului este derizoriu (asa cum este definit în art. 1665 Cod Civil)

În cazul anulării comenzii niciuna din părțile implicate nu va pretinde/solicita daune.

Conform dispozițiilor OUG nr. 34/2014 cumpărătorul are posibilitatea de a se retrage din contractul de la distanță în termen de 14 zile de la încheierea acestuia.

În vederea optimizării serviciului de comenzi online Homplex S.A. își rezervă dreptul de a restricționa accesul clienților la anumite facilități ale magazinul online, cum ar fi imposibilitatea finalizării unei comenzi online dacă clientul nu și-a creat cont de utilizator.

De asemenea unele facilități, puse la dispoziția clienților în magazinul online, cum ar fi modalitățile de livrare și plată, pot fi condiționate/restricționate în funcție de magazinul selectat și alte condiții ce țin de stoc și metode specifice de livrare.

Din motive intemeiate, ce țin de prejudicii aduse companiei, Homplex S.A. poate restricționa accesul unor clienți, la anumite facilități puse la dispozitie în magazinul online, cum ar fi modalitățile de plata și livrare. Pentru mai multe detalii specifice, ce țin de motivele care au dus la aceste măsuri clienții în cauză pot apela numărul de Call Center (+40) 374 49 49 49.

În cazul comenzilor achitate electronic, Homplex S.A. nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suportat de Cumpărător, cum ar fi de exemplu comisioanele de operațiune, comisioane de conversie valutară (în cazul în care plata nu se face in lei) aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia. Responsabilitatea pentru aceasta acțiune o poartă numai Cumpăratorul. Întreaga responsabilitate este a clientului iar eventualele litigii vor fi soluționate între acesta și banca emitentă a cardului.

3. Obligațiile asumate de Homplex

Homplex pune la dispoziția cumparătorului, în mod gratuit, informații profesionale cu privire la produsele și serviciile sale, pentru a atinge finalitatea menționată în comanda online. Conținutul publicat în magazinul online de către  Homplex S.A. are caracter orientativ și prezintă informații despre produsele comercializate de companie , precum și alte date care, în opinia noastră, pot prezenta interes pentru cumpărători.

HOMPLEX S.A. este deținătorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuală asupra magazinului online, respectiv asupra mărcilor, designului, funcționalităților site-ului, imagini și specificații tehnice.

Caracteristicile produselor și documentația tehnică aferentă acestora, prezentate pe website sunt puse la dispoziție de către producători și furnizori, iar Homplex S.A. oferă suportul tehnic pentru afișarea lor.

Homplex S.A. întreprinde demersuri în mod constant pentru a prezenta informații cât mai corecte și relevante pentru produsele oferite spre vânzare. Dacă prețurile sau alte informații despre produs au fost afișate greșit, ne alocăm dreptul a nu onora comanda și de a anunța clientul în legatură cu eroarea intervenită, dacă livrarea nu s-a efectuat.

Imaginile produselor sunt afisate în magazinul online cu titlul de prezentare. În acest context, pentru eliminarea oricărei neînțelegeri ulterioare survenite între părti, precizam că produsele efectiv comandate pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuanțe de culoare) de aspectul real al produsului, în functie de lotul în care au fost fabricate.

Toate tarifele aferente produselor din magazinul online sunt exprimate în lei și includ T.V.A. De asemenea, prețul bunurilor electronice includ taxa de mediu (dacă este cazul), afisată în pagina de produs. Prețurile produselor vor fi actualizate, astfel încât să reflecte prețul la care pot fi achizitionate în mod real de consumator, prețurile fiind cele afișate la data plasării comenzii.

Homplex S.A. nu poate fi facută responsabilă pentru prejudiciile create de informațiile publicate în magazinul online din erori ce nu-i aparțin. Încurajăm discuția cu un reprezentant de vânzări atunci când suspiciunea unor erori poate exista.

Homplex S.A. își rezervă dreptul de a completa și/sau modifica orice informație din magazinul online fără a anunța în prealabil utilizatorii website-ului.

Comunicarea cu magazinul online Homplex se face în momentul interacțiunii, prin publicarea opiniilor cu privire la produsele și serviciile Homplex, prin intermediul formularului de contact disponibil, prin intermediul adresei de e-mail service@homplex.ro și/sau telefonic la numărul (+40) 374 49 49 49.

Homplex S.A  își rezervă dreptul de a contacta vizitatorul magazinului online pe email sau telefonic dacă în urma interacțiunii cu website-ul acesta completează datele de identificare și contact, solicitând în mod expres orice tip de informație disponibilă.

4. Valabilitatea promoțiilor:

Promoțiile sunt valabile pentru perioade limitate de timp specificate pe pagina de prezentare a produselor din magazinul online sau în limitele stocurilor disponibile.

5. Dreptul de proprietate intelectuală

Continutul website-ului www.Homplex.ro incluzand, dar fără a se limita la însemnele grafice, denumirile, mărcile (cum sunt, de exemplu: numele website-ului și a companiei Homplex, simboluri, imagini, texte, fișiere multimedia) sunt proprietatea Homplex și nu pot fi preluate și/sau folosite fără acordul prealabil scris al proprietarului.

Vizitatorii website-ului www.homplex.ro au posibilitatea de a copia informații de pe acest site, pentru a le folosi doar în scop personal, non-comercial și fără a le șterge sau a modifica. Modificarea sau utilizarea materialelor de pe acest site în alte scopuri decât de informare, respectiv utilizare în calitate de client, este strict interzisă.

Prin accesarea acestui site vizitatorii sunt de acord că orice denumire, logo, marcă comercială sau marcă de servicii, texte, documente și fișiere media prezentate pe acest website sunt deținute de către Homplex S.A. și nu pot fi utilizate de către utilizator, decât în scop informativ. Homplex S.A. va acționa prin mijloace legale dacă drepturile de proprietate intelectuală și drepturile de autor sunt încălcate.

În cazul în care Homplex S.A. conferă Vizitatorului/Clientului dreptul de a utiliza într-un anumit fel conținutul website-ului, acesta îl va utiliza numai în scopul în care acesta a fost definit și pe o perioada definită în acord.

Orice modificare neautorizată a site-ului este interzisă.

6. Limitarea raspunderii

Prin accesarea website-ului sunteti de acord ca utilizarea sa se faca pe propria dvs. raspundere. Homplex nu este responsabil pentru niciun incident direct sau indirect sau orice alte pierderi, costuri sau cheltuieli de orice natura care pot aparea, ca urmare a accesarii sau navigarii in website sau prin intermediul descarcarilor de date (text, imagini, video sau audio).

De asemenea Homplex nu este responsabil de nicio dauna provocata de virusi, bug-uri, actiuni umane sau orice defectiune a sistemului informatic, sau orice alte erori, defectiuni sau intarzieri de comunicatii in transmisiile pe dispozitive.

Toate informatiile si materialele continute pe acest website sunt furnizate in mod gratuit, fara niciun fel de garantie. Sub nicio circumstanta Homplex nu va fi responsabila pentru nici o dauna directa, indirecta, accidentala, speciala care rezulta din utilizarea sau incapacitatea de a utiliza acest website si nu va fi responsabila de orice daune ce sunt rezultat a greselilor, omisiunilor, intreruperilor, erorilor, defectiunilor, intarzierilor in functionare sau transmisie sau orice neindeplinire de performanta a website-ului.

O data cu crearea si utilizarea contului de client, utilizatorul este responsabil de mentinerea confidentialitatii datelor de logare (accesare). Utilizatorul va pastra confidentialitatea user-ului si parolei si la va folosi responsabil pentru gestionarea comenzilor si a facilitatilor puse la dispozitie in contul clientului.

Utilizatorii sunt de acord sa nu partajeze sau sa transfere parole sau orice alte informatii de acces catre nici o alta terta parte. Utilzatorii isi asuma responsabilitatea exclusiva pentru utilizarea contului si confidentialitatea parolei.

Homplex isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment Termenii si Conditiile, fara o notificare prealabila. Homplex isi rezerva dreptul de a modifica sau de a adauga noi reguli si restrictii in ceea ce priveste conţinutul website-ului, in orice moment, fara o notificare prealabila. Homplex isi rezerva dreptul de a modifica sau actualiza orice serviciu sau drept de utilizare al oricarui serviciu, in orice moment, fara o notificare prealabila.

Orice modificari aduse Termenilor si Conditiilor vor intra in vigoare numai pentru comenzile noi, inregistrate dupa publicarea modificarilor respective pe acest website. Astfel, va rugam sa verificati sectiunea aferenta Termenilor si Conditiilor, inainte de fiecare comanda, pentru ca este posibil sa fi intervenit modificari de la ultima vizita.

Prin accesarea site-ului, crearea contului de utilizator si plasarea comenzilor clientul accepta in mod expres si fara echivoc, Termenii si conditiile site-ului si conditiile in care se desfasoara procesul de comanda online, asa cum sunt ele prezentate pe site.

Homplex nu poate fi responsabil pentru daune ce rezulta din pierderea bunurilor cumparate sau din utilizarea Bunurilor dupa livrare, exceptand garantiile legale si conventionale acordate.

Homplex isi rezerva dreptul de a modifica oricand termenii si conditiile site-ului si conditiile generale in care se desfasoara procesul de comanda online.

Clientul confirma ca accepta acesti termeni si conditii prin bifarea “checkbox-ului” “Sunt de acord cu termenii si conditiile”. Contractul la distanta incheiat se deruleaza sub termenii si conditiile valabile la data realizarii acordului de vointe.

7. Confidentialitate

Cumparatorul nu va face publice, unor terti, prin orice mijloace, nicio informatie cu caracter privat primita de la Homplex, sub sanctiunea obligarii acestuia la plata de daune interese.

Homplex isi rezerva dreptul a folosi informatiile furnizate de catre cumparator in vederea realizarii contractului la distanta. De asemenea, cumparatorul nu va face publice niciunei terte parti nicio informatie cu privire la comanda fara acordul scris al Homplex.

Homplex isi rezerva dreptul, in baza acordului utilizatorului, de a stoca si folosi in interes propriu, in scopul realizarii activitatilor de marketing, orice informatie furnizata de catre cumparator prin intermediul website-ului www.homplex.ro. De asemenea el nu va furniza niciunei terte parti informatiile primite de la cumparator, cu exceptia partenerilor agreati, furnizori de servicii cu care exista un contract prin care se protejeaza aceste date primite de la cumparator.

8. Facturarea si emiterea documentelor insotitoare ale coletului

Homplex va emite pe baza informatiilor detinute si a celor oferite de cumparator o factura pentru bunurile livrate. Totodata, coletul/bunurile vor fi insotite de documentatia trimisa de furnizor si prevazuta de lege pentru produsul/produsele comandat(e), dupa caz: certificat/declaratie de conformitate, certificat de garantie, instructiuni de utilizare, etc.

Preturile produselor afisate in cadrul website-ului www.homplex.ro includ T.V.A., conform legislatiei in vigoare.

Clientul are si isi asuma obligatia de a furniza date complete si corecte, necesare emiterii facturii conform legislatiei in vigoare. In acest sens Homplex nu va solicita clientului, prin formularele prezente in site, alte informatii, de natura confidentiala decat cele necesare emiterii facturii, livrarii produselor sau ducerii la bun sfarsit a procesului de comanda online.

Homplex va transmite clientului factura aferenta comenzii, atat in format electronic, disponibila online in “Contul clientului” cat si in format fizic, impreuna cu produsele livrarate. Astfel clientul are posibilitatea de a avea o evidenta a facturilor emise.

In vederea finalizarii cu succes a proceselor de comanda online, clientul are obligatia de a actualiza informatiile personale in contul sau.

In cazul in care factura nu este disponibila in contul clientului, in maxim 48 de ore de la primirea bunurilor acesta este rugat sa trimita o sesizare pe adresa de e-mail: contabilitate@homplex.ro.

9. Riscurile si responsabilitatile partilor

Homplex este responsabil de ambalarea corespunzatoare a bunurilor. Documentatia tehnica aferenta produselor este afisata pe site.

Riscul pieirii bunului se transfera la cumparator in momentul predarii efective a bunului.

Homplex isi asuma responsabilitatea livrarii produselor comandate de cumparator.

In schimb, consumatorul este responsabil pentru diminuarea valorii produselor ca urmare a manipularii necorespunzatoare, maniplulare realizata in alte scopuri decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.

In cazul in care cumparatorul isi exercita dreptul de retragere dupa ce a utilizat produsele intr-o masura care depaseste limita necesara stabilirii naturii, caracteristicilor si modului de functionare a acestora, cumparatorul este responsabil pentru eventuala diminuare a valorii produselor.

Accesoriile atasate produsului si ambalajul original al acestuia fac parte integranta din produs, iar in cazul in care isi exercita dreptul de retragere din contract consumatorul trebuie sa returneze produsul in ambalajul original nedeteriorat, protejat prin infoliere, împreună cu toate accesoriile acestuia.Pro

dusele ce prezinta urme de uzură vor fi acceptate la retur numai dupa aducerea lor la conformitate, prin aceasta operatiune intelegandu-se igienizarea, cosmetizarea, repararea, inlocuirea eventualelor piese deteriorate si aducere la o forma comerciala in vederea vanzarii ca produs reconditionat/resigilat. Costurile operatiunilor necesare pentru aducerea produsului la starea de conformitate vor fi suportate de consumator, iar valorea finala a produsului se stabileste in funcție de valoarea componentelor ce trebuie inlocuite si a manoperei de reconditionare sau ca diferenta dintre valoarea initiala a produsului nou si valoarea de revanzare a produsului folosit. Contravaloarea sumei cu care s-a diminuat valoarea produsului va fi comunicata cumparatorului la receptionarea produselor returnate.

10. Livrarea si acceptarea/neacceptarea bunurilor

Homplex va livra bunurile comandate cu ajutorul companiilor de curierat sau a mijloacelor de transport proprii, dupa caz.

Consumatorul are dreptul sa nu accepte bunurile livrate in cazul in care acestea nu sunt conforme cu detaliile tehnice specificate pe pagina produsului. Daca intr-adevar produsele nu sunt conforme, Homplex isi asuma responsabilitatea aducerii produselor la conformitate.

Proprietatea produselor se va transfera catre consumator dupa semnarea documentului de transport si efectuarea platii (daca aceasta nu a fost in prealabil efectuata prin card sau virament bancar) catre curier sau personalul Homplex.

De asemenea consumatorul (persoana fizica) are dreptul de retur a produselor in termen de 14 zile de la achizitionarea acestora. Termenul de 14 se calculeaza de la data la care clientul a intrat in posesia fizica a produsului

Inainte de expirarea perioadei de retragere, clientul trebuie sa informeze Homplex cu privire la decizia sa de retragere din contract. In acest scop, clientul poate alege una dintre urmatoarele variante:

– de a folosi modelul de formular anexat, prin completarea si trimiterea acestuia prin posta la sediul nostru din Lunca Corbului, nr. 2, Sector 3, Bucuresti sau pe cale electronica la adresa : depozit@homplex.ro.

– de a face orice alta declaratie neechivoca in care isi exprima decizia de retragere din contract, urmand sa primeasca confirmarea de primire a formularului/declaratiei sale de retragere din contract.

– de a completa si depune formularul de retragere direct la sediul nostru din Lunca Corbului, nr.2 sau la orice alt punct de lucru Homplex din Bucuresti, Bacau sau Craiova., odata cu returnarea produsului in cauza.

11. Obligaţiile ce revin clientului in cazul retragerii:

Dupa transmiterea formularului de retur conform prevederilor de mai sus, clientul se va prezenta, in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat decizia sa de retragere din contract, la orice punct de lucru al Homplex, pentru returnarea produsului, cu factura si bonul fiscal primite la data achizitionarii produsului, cu formularul de retur si produsul respectiv.

De asemenea, clientul poate restitui produsul prin intermediul unui serviciu de curierat la adresa: Strada Lunca Corbului, nr. 2, Sector 3, Bucuresti

Astfel cum am aratat in sectiunea dedicata responsabilitatilor, consumatorul este responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora. In situatia in care dupa evaluarea produsului Homplex va stabili ca pretul lui se diminueaza, se va rambursa doar suma rezultata in urma evaluarii, pentru a compensa deprecierea suferita de produs.

Clientul suporta costurile directe legate de returnarea produselor.

12. Obligaţiile care revin Homplex in cazul retragerii:

Dupa receptionarea produsului returnat Homplex va rambursa toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea clientului, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care a fost informat de decizia de retragere din contract. Homplex va rambursa aceste sume folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de consumator pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care veti fi de acord cu o alta modalitate de plata.

Homplex nu va rambursa integral sumele primite in cazul in care se afla in situatia diminuarii valorii pretului produsului de catre client.

Totodata, in functie de optiunea clientului, acesta are posibilitatea sa aleaga un alt produs in loc de rambursarea sumei platite pentru produsul returnat. In cazul inlocuirii produsului cu un altul de o valoare mai mare, clientul va plati diferenta, respectiv daca valoarea produsului returnat este mai mica, va primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor.

Homplex nu este obligat sa ramburseze costurile suplimentare în cazul în care clientul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita.

13. Mentiuni speciale

Dreptul de retragere nu se aplica in cazul clientilor persoane juridice.

Rambursarea sumelor de catre Homplex, incasate prin OP, card bancar sau curierat, se face dupa receptionarea produselor de la client si dupa incasarea efectiva de catre Homplex a pretului produselor respective.

Livrarea produselor se realizeaza doar pe teritoriul Romaniei si UE.

14. Forta majora

Forta majora exonereaza de raspundere partea care o invoca.

15. Litigii

Relatiile contractuale dintre parti sunt supuse legislatiei romane. Orice litigiu care nu poate fi rezolvat pe cale amiabila va fi supus spre solutionare instantelor competente.