Homplex MF12000 Lateral dreapta Homplex MF12000 Jos Homplex MF12000 Frontal Homplex MF12000 Dreapta Homplex MF12000 Deasupra Homplex MF12000 Stânga Homplex MF12000 Spate Homplex MF12000 Spate lateral stânga Homplex MF12000 Spate lateral dreapta Homplex MF12000 Lateral stânga Homplex MF12000 Lateral dreapta

Descriere

Filtru magnetic Homplex MF12000 a fost special dezvoltat pentru sistemele de încălzire – în pardoseală sau cu radiatoare. Filtru magnetic Homplex MF12000 protejează, previne și prelungește durata de viață a centralei și a circuitului de încălzire. Acesta ajută la eliminarea oxidului de fier, a depunerilor și a impurităților din sistem, rezultate din montaj sau exploatare normală. Tijă magnetică din neodim ultra-performant cu 5 segmente. Curățare rapidă în maxim 5 minute. Capacitate mare de filtrare, pahar de 300ml. Rezistent la presiune mare de până la 1200kPa. Datorită cuplei de conexiune 360⁰ inclusă, poate fi instalat în orice poziție. Pentru sisteme mai reduse încearcă și Filtru anti-magnetita Homplex MF9000

Atenționări

Folosește acest filtru doar în circuitele de încălzire rezindențiale prin pardoseală sau cu radiatoare pentru a proteja centrala termică de depuneri.
Instalarea trebuie efectuată de un instalator autorizat.
Acest filtru conține un magnet foarte puternic, protejează tija magnetică de obiecte feroase și de impactul accidental.
Îndepărtează echipamentele sensibile care pot fi afectate de câmpuri magnetice puternice, în special carduri (cu banda magnetică) sau echipamente medicale (implanturi, etc.)
Folosește doar echipament de protecție și montaj adecvat.
După montaj acest filtru se va afla sub presiune și la temperaturi mari. Eliberează presiunea și așteaptă răcirea apei din instalație pentru intervenție. Pericol de arsuri!
Pentru siguranța ta, înainte de orice intervenție, verifică dacă țevile și centrala au împământare corespunzătoare!

Ce este un filtru magnetic?

Un filtru magnetic pentru sistemele de încălzire în pardoseală reprezintă o soluție ingenioasă și utilă pentru optimizarea performanței acestor sisteme. Așezat în cadrul circuitului de circulație a apei, acest dispozitiv compact și ușor de instalat devine un gardian eficient al funcționării ireproșabile a încălzirii în pardoseală. Magnetul puternic din interiorul filtrului atrage și reține particulele feromagnetice, precum rugină, fragmente metalice sau sedimente de calcar, care pot provoca obstrucții sau coroziuni în sistem.

Pe măsură ce fluidul de încălzire străbate filtrul magnetic, acesta elimină particulele capturate, menținând conductele și componente curate și libere de acumulări. Această intervenție preventivă contribuie la extinderea duratei de funcționare a întregului sistem, prevenind deteriorările sau defectele potențiale cauzate de impurități.

Un alt avantaj important al filtrului magnetic constă în reducerea necesității de întreținere și curățare periodică a echipamentelor. Prin procesul continuu de filtrare și înlăturare a particulelor magnetice, se minimizează riscul de acumulare în conducte și schimbătoare de căldură, contracarând astfel scăderea fluxului de apă caldă și scăderea performanței sistemului.

Instalarea filtrului este rapidă și se poate efectua în diverse puncte din circuitul apei, fie înainte sau după pompa de circulație, fie înainte de încălzitor. Această versatilitate în montare îl face potrivit pentru variate configurații ale sistemelor de încălzire în pardoseală.

 

Informații

Funcții

Homplex Ultra Pure MF12000 Tijă magnetică cu 5 segmente
NEODIM - Filtrează cele mai fine particule Tija cu 5 segmente, magneți NEODIM 12000 Gauss
Homplex Ultra Pure MF12000 Filtru ciclonic de sedimentare
Filtru ciclonic Tornado Filtru separator pentru impurități de capacitate mare, integrat.
Homplex Ultra Pure MF12000 Cupla 360
Cuplă de conexiune 360⁰ Facilitează montajul filtrului în orice poziție.
Homplex Ultra Pure MF12000 Valvă de purjare cu cheie inclusă
Purjarea impurităților Purjezi rapid impuritățile colectate în pahar. Capacul poate fi utilizat ca robinet.
Homplex Ultra Pure MF12000 Cheie strangere pahar
Cheie de pahar inclusă Strânge sau separă paharul foarte ușor cu cheia inclusă în pachet.
Homplex Ultra Pure MF12000 Valvă de aerisiere sistem
Randament maxim Folosește valva de aerisire integrată pentru evacuarea aerului din sistem.
Homplex Ultra Pure MF12000 Robineti racord 3/4
Robineți de izolare a circuitului Diamentru 3/4, incluși în pachet, folosit frecvent în instalațiile rezidențiale.
Homplex Ultra Pure MF12000 Contor service
Contor service Fără notițe pierdute, marchează ușor când trebuie efectuată următoarea revizie!

Specificații

Tipul de filtrare
Magnetică și impurități
Tipul magnetului
Neodim permanent
Puterea magnetului
min. 12000 Gauss
Număr de segmente magnetice
5
Brand
Homplex
Debit de filtrare
<50L / minut
Temperatura de lucru
+4 ... +95⁰C
Presiunea de lucru
300kPa
Presiune maximă
1200kPa
Racorduri de izolare a circuitului
2 robineți, filete normale, 3/4"
Volumul paharului
300ml
Culoare pahar
Negru
Culoare fitinguri
Alamă
Poziție de montaj
360⁰
Garnituri
EPDM
Poziționare în circuit
Înainte de centrală
Greutate totală cu accesorii
1850g
Garanție
5 ani
Dimensiuni
Capete robineți
210mm
Diametru pahar
90mm
Înălțime filtru
245mm
Lățimea filtrului cu branșamentul atașat
150mm
Înălțimea maximă posibilă
310mm

Întrebări frecvente

Pot monta filtrul în circuit, după centrală?
Îți recomandăm, pentru rezultate maxime, să montezi fitrul ÎNAINTE de centrală. În acest loc temperatura este mai mică și oferă un stress mai mic filtrului. În plus, acest loc este ultimul înainte de centrală, deci sunt șanse maxime de a reține câyt mai mult din impuritățile eliberate în ultimul moment din sistem, fară ca acestea să mai ajungă în centrală.
Ce este magnetita?
Magnetita este un mineral compus preponderent din oxid de fier (Fe3O4) și are proprietăți magnetice puternice. În contextul unui filtru anti-magnetită folosit în circuitele de încălzire, termenul "magnetită" se referă la depunerile de particule de oxid de fier care pot să se formeze în sistemul de încălzire. În sistemele de încălzire, cum ar fi centralele termice sau instalațiile de încălzire în pardoseală, apa este adesea folosită ca agent termic. În timpul ciclurilor de încălzire și răcire, oxigenul dizolvat în apă poate provoca oxidarea componentelor din sistem, în special a pieselor din fier sau oțel. Această oxidare poate duce la formarea de particule mici de oxid de fier, cunoscute sub numele de magnetită, care pot circula în sistemul de încălzire și să se depună în diferite componente, cum ar fi radiatoarele, conductele sau schimbătoarele de căldură.
Ce se întâmplă dacă nu folosesc un filru anti-magnetită și impurități?
Depunerile de magnetită pot avea mai multe efecte negative asupra sistemului de încălzire:
Reducerea eficienței termice: Magnetita depusă pe suprafețele interne ale componentelor termice poate să scadă transferul de căldură și să reducă eficiența sistemului.
Blocarea conductelor: Depunerile de magnetită pot să se acumuleze în conducte, îngustând fluxul de apă și reducând circulația corespunzătoare a agentului termic.
Zgomote și vibratii: Magnetita poate cauza zgomote sau vibrații în sistemul de încălzire în timpul circulației, ceea ce poate duce la disconfort pentru utilizatori.
Dezvoltarea coroziunii: Depunerile de magnetită pot promova coroziunea componentelor din fier sau oțel, deteriorând în timp instalația.
Pentru a preveni aceste probleme, filtrele anti-magnetită sunt utilizate în sistemele de încălzire. Aceste filtre sunt proiectate să captureze și să rețină particulele de magnetită din sistem, împiedicându-le să ajungă în componente critice.
Termice și HVAC

Filtru anti-magnetită și impurități Homplex MF12000

Cod produs: 3715028
Filtru anti-magnetită și impurități
  • NEODIM - Filtrează cele mai fine particule
  • Filtru ciclonic Tornado
  • Cuplă de conexiune 360⁰
  • Purjarea impurităților
  • Cheie de pahar inclusă
  • Randament maxim
  • Robineți de izolare a circuitului
  • Contor service