Homplex HD100 PRO Frontal fara alarme Homplex HD100 PRO Cutie Homplex HD100 PRO Lateral Stanga Homplex HD100 PRO Frontal cu alarme active Homplex HD100 PRO Frontal fara alarme Homplex HD100 PRO Lateral dreapta Homplex HD100 PRO Dreapta Homplex HD100 PRO Spate lateral stanga Homplex HD100 PRO Spate Homplex HD100 PRO Spate lateral dreapta Homplex HD100 PRO Montat pe perete lateral stanga Homplex HD100 PRO Montat pe perete lateral dreapta Homplex HD100 PRO Montat pe perete frontal Homplex HD100 PRO Jos Homplex HD100 PRO Deasupra

Descriere

HD100 PRO îmbină design-ul modern, prietenos și ușor de recunoscut cu multiple îmbunătățiri tehnice pentru eficiență sporită. Detectorul de gaz poate controla electrovalvele Normal Deschise sau Normal Închise. Electrovalvele pentru HD100 PRO trebuie alimentate la 230 VAC. Detectorul Homplex permite conectarea mai multor detectoare la o singură electovalvă pentru oprirea gazului, prin fir.

Detectorul este ușor de montaj datorită plăcii reproiectată integral, a ghidurilor de cablu și a clipsului de prindere a capacului care elimină necesitatea fixării acestuia cu șurub. Testarea funcționalității este mult mai rapidă, de doar 10 secunde. Sirena piezoelectrică se va dezactiva după trei secunde pentru a reduce disconfortul auditiv.

Informații

Funcții

HD100 PRO Alarmă puternică
Alarmă puternică Îl vei auzi imediat cand declanșează alarma/electrovalva datorită sirenei piezoelectrice de 85 de decibeli!
HD100 PRO Cabluri fixate ușor
Cabluri fixate ușor Protejezi cablurile de la extragerea accidentală cu ajutorul clemelor, dintr-o șingură mișcare, simplu și rapid.
HD100 PRO Fără stropi de apă
Fără stropi de apă Placa de fixare reproiectată integral, cu cleme de fixare mai mari și mai ferme. Permite ancorarea detectorului dintr-o singură mișcare.
HD100 PRO Fără șurub de prindere
Fără șurub de prindere Îndepartarea sau îmbinarea capacelor se face ușor, intuitiv și imediat. La montaj se poate salva în total până la un minut sau mai mult datorită acestui avantaj.
HD100 PRO Grad de protecție ridicat
Grad de protecție ridicat Redirecționează lichidele departe de componentele electronice. IP42.
HD100 PRO Marcaje clare
Marcaje clare Descoperă informații relevante și un cod QR pe care îl poți scana să afli mai multe informații despre detectorul tău
HD100 PRO NI sau ND 230V?
NI sau ND 230V? Detectorul poate comanda electrovalve Normal Închis sau Normal Deschis alimentate la 230V.
HD100 PRO Placă de fixare solidă
Placă de fixare solidă Prevazută cu căi de reglaj fin, întărite, pentru șuruburi. Grosimea acesteia a fost retrasă în interiorul detectorului astfel acesta va fi aliniat perfect cu peretele.
HD100 Rapiditate în activare
Rapiditate în activare Durează doar 15 secunde de la alimentare și până la activarea detecției de gaz metan!
HD100 PRO Testare rapidă
Testare rapidă Butonul pentru Testare este retras și mai greu de apăsat, astfel eviți declanșarea accidentală a modului de testare când detectorul este curățat.
HD100 PRO Vizibilitate ridicată
Vizibilitate ridicată Detectorul este echipat cu LED-uri SMD puternice, semnalele luminoase sunt vizibile în orice condiții.

Specificații

Gaz detectat
CH4 Gaz metan
Nivel de alarmare
10% L.I.E.
Tip senzor
SnO2 semiconductor
Ieșire contact releu electrovalvă
NI/ND max. 8 A la 250 VAC
Alarmă
Piezoelectrică, 85 dB la 1 m
Brand
Homplex
Temperatura de funcționare
0°C ... 40°C
Temperatura de depozitare
- 10°C ... + 50°C
Umiditate
20% ... 80% RH (fără condensare)
Putere absorbită
1.5 VA
Alimentare
230V ±10 % 50 / 60Hz
Verificare stare
Buton pentru test
Clasă protecție
IP42
Dimensiune
95 x 95 x 40 mm
Material
ABS
Greutate
aprox. 250 gr.
Timp de instalare
Aprox. 3-5 minute (fără montarea electrovalvei pe țeavă sau a găurilor în pereți)
Culoare
Alb
Garantie
2 ani

Întrebări frecvente

De ce LED-ul galben este mereu aprins?
Acest indicator atentționează că senzorul de gaz nu funcționează corespunzător. Intră în contact cu un reprezentant Homplex pentru identificarea cauzei și/sau înlocuirea detectorului de gaz metan. Cât timp LED-ul galben este aprins, detectorul nu măsoară și nu intervine în cazul in care nivelul periculos de gaz metan din încăpere este depășit!
Simt miros de gaz, dar detectorul nu reacționează
Mirosul neplăcut și ușor de recunoscut (un miros neplăcut de sulf) al gazului natural folosit în locuințe se datorează unor aditivi odoranți, precum tert-butiltiolul, care sunt folosiți pentru siguranță. Cei mai mulți oameni pot detecta acest miros la niveluri destul de scăzute ale concentrațillor de gaz (2% L.I.E. sau mai puțin). Însă anumite infirmități sau înaintarea în vârstă pot duce la o reducere a acestei sensibilități a mirosului. L.I.E. (Limita Inferioară de Explozie) a gazului definește raportul minim de volum de gaz sau vapori combustibili din aer în care se va forma o atmosferă explozivă. Detectorul este calibrat să pornească alarma la pragul de 10% din L.I.E. a gazului detectat. Astfel, este posibil ca o persoană să simtă miros de gaz înainte ca alarma să fie activată. Această situație nu indică în mod necesar o defectare a dispozitivului. Pentru oameni, o creștere treptată a concentrației gazului poate, de asemenea, să treacă neobservată datorită oboselii olfactive.
Cum îmi dau seama dacă detectorul funcționează corect?
După alimentarea acestuia la energie electrică, așteaptă 15 secunde pentru finalizarea procesului de self-test. După finalizarea acestui proces LED-urile rosu și portocaliu se vor stinge și LED-ul verde va lumina solid. Pentru verificare apasă butonul Test timp de 5 secunde. Detectorul va semnala acustic și vizual un posibil pericol și va trimite semnal de închidere a electrovalvei.
Detectoare de gaz metan cu fir

Detector de gaz Homplex HD100 PRO

Cod produs: 3714355
Detector de gaz metan cu fir
 • Alarmă puternică
 • Cabluri fixate ușor
 • Fără stropi de apă
 • Fără șurub de prindere
 • Grad de protecție ridicat
 • Marcaje clare
 • NI sau ND 230V?
 • Placă de fixare solidă
 • Rapiditate în activare
 • Testare rapidă
 • Vizibilitate ridicată