Homplex HD100 PRO RF Frontal Homplex HD100 PRO RF Cutie Homplex HD100 PRO RF Lateral stanga Homplex HD100 PRO RF Lateral dreapta Homplex HD100 PRO RF Vedere lateral stânga Homplex HD100 PRO RF Spate Homplex HD100 PRO RF Vedere lateral dreapta Homplex HD100 PRO RF Vedere stânga Homplex HD100 PRO RF Dreapta Homplex HD100 PRO RF Vedere jos Homplex HD100 PRO RF Deasupra

Descriere

Detector de gaz metan fără fir HD100 PRO RF este un aparat de ultimă generație conceput și construit în România. HD100 PRO RF va comunica cu un centralizator (finder) HD200 RF. Acest detector de gaz metan fără fir va trimite alerta centralizatorului, declașând electrovalva de pe coloana principală de gaz a imobilului (sau a scării de bloc).

Detectorul de gaz fără fir (wireless) a fost conceput pentru a elimina disconfortul creat de găurirea pereților, o acțiune necesară pentru traseul de cablu către electrovalvă. Permite o instalare și activare imediată prin intermediul plăcii de montaj și introducerea ștecherului în priză. Detectorul cu radiofrecvență împreună cu Finderul Homplex HD200 RF permite conectarea foarte rapidă și eficientă a unui număr ridicat de apartamente. Semnalul de alarmă este transmis prin unde radio pe o distanță între 50 și 300 m.  Datorită senzorului calibrat cu atenție, riscul apariției alarmelor false este redus.

Informații

Funcții

Sirena puternica detector de gaz fără fir Homplex HD100 PRO RF
Alarmă puternică Îl vei auzi imediat cand declanșează alarma/electrovalva datorită sirenei piezoelectrice de 85 de decibeli!
Fixare ușoară a cablurilor detectorului de gaz fără fir Homplex HD100 PRO RF
Cabluri fixate mai ușor Protejezi cablurile de la extragerea accidentală cu ajutorul clemelor, dintr-o șingură mișcare, simplu și rapid.
Protecție împtriva lichidelor detector de gaz fără fir Homplex HD100 PRO RF
Rezistent la stropire Redirecționează lichidele departe de componentele electronice. IP42.
Marcaje clare ale detectorului de gaz fără fir Homplex HD100 PRO RF
Marcaje clare Descoperă informații relevante și un cod QR pe care îl poți scana să afli mai multe informații despre detectorul tău
Activarea detectorului de gaz fără fir Homplex HD100 PRO RF
Se activează rapid Durează doar 60 secunde de la alimentare și până la activarea detecției de gaz metan!
Homplex HD100 PRO RF Chiar și 300 m acoperire
Comunicare fără fir Mai puține găuri în pereți, detectorul comunică cu Finder-ul HD200 RF prin radiofrecvență.
HD100 PRO Placă de fixare solidă
Placă de fixare solidă Prevazută cu căi de reglaj fin, întărite, pentru șuruburi. Grosimea acesteia a fost retrasă în interiorul detectorului astfel acesta va fi aliniat perfect cu peretele.
HD100 PRO RFRețele complexe cu HD200 RF
Construiește rețele complexe Ești mai eficient - Detectoarele Homplex HD100 PRO RF sunt împerecheate din fabrică!
HD100 PRO RF Senzor de gaz eficient
Senzor de gaz eficient Calibrat foarte atent pentru a reduce și elimina alarmele false, chiar și când în atmosferă sunt alte substanțe în concentrații mari (de exemplu, alcool).
Butonul test al detectorului de gaz fără fir Homplex HD100 PRO RF
Testare ușoară Poți testa oricând dacă detectorul tău funcționează corect. Verifică în manual procedura corectă de testare.
Semnale luminoase vizibile detector de gaz fără fir Homplex HD100 PRO RF
Semnale luminoase puternice Detectorul este echipat cu LED-uri SMD puternice, semnalele luminoase sunt vizibile în orice condiții.

Specificații

Gaz detectat
CH4 Gaz metan
Timp de instalare
Aprox. 3-5 minute (fără montarea electrovalvei pe țeavă sau a găurilor în pereți)
Nivel de alarmare
10% L.I.E.
Durata de viață senzor
min. 5 ani
Tip senzor
SnO2 semiconductor
Ieșire contact releu electrovalvă
NÎ/ND max. 8 A la 250 VAC
Brand
Homplex
Alarmă
Piezoelectrică, 85 dB la 1 m
Temperatura de funcționare
0°C ... 40°C
Temperatura de depozitare
- 10°C ... + 50°C
Umiditate
20% ... 80% RH (fără condensare)
Alimentare
230V ±10 % 50 / 60Hz
Putere absorbită
1.5 VA
Verificare stare
Buton pentru test
Indice de protecție
IP42
Dimensiune
91 x 91 x 35 mm
Greutate
aprox. 250 gr.
Material carcasă
ABS
Culoare
Alb
Garantie
2 ani

Întrebări frecvente

De ce LED-ul galben este mereu aprins?
Acest indicator atenționează că senzorul de gaz nu funcționează corespunzător. Intră în contact cu un reprezentant Homplex pentru identificarea cauzei și/sau înlocuirea detectorului de gaz metan. Cât timp LED-ul galben este aprins, detectorul nu măsoară și nu intervine în cazul in care nivelul periculos de gaz metan din încăpere este depășit!
Simt miros de gaz, dar detectorul nu reacționează!
Mirosul neplăcut și ușor de recunoscut (un miros neplăcut de sulf) al gazului natural folosit în locuințe se datorează unor aditivi odoranți, precum tert-butiltiolul, care sunt folosiți pentru siguranță. Cei mai mulți oameni pot detecta acest miros la niveluri destul de scăzute ale concentrațillor de gaz (2% L.I.E. sau mai puțin). Însă anumite infirmități sau înaintarea în vârstă pot duce la o reducere a acestei sensibilități a mirosului. L.I.E. (Limita Inferioară de Explozie) a gazului definește raportul minim de volum de gaz sau vapori combustibili din aer în care se va forma o atmosferă explozivă. Detectorul este calibrat să pornească alarma la pragul de 10% din L.I.E. a gazului detectat. Astfel, este posibil ca o persoană să simtă miros de gaz înainte ca alarma să fie activată. Această situație nu indică în mod necesar o defectare a dispozitivului. Pentru oameni, o creștere treptată a concentrației gazului poate, de asemenea, să treacă neobservată datorită oboselii olfactive.
Cum îmi dau seama dacă detectorul funcționează corect?
După alimentarea acestuia la energie electrică, așteaptă 15 secunde pentru finalizarea procesului de self-test. După finalizarea acestui proces LED-urile rosu și portocaliu se vor stinge și LED-ul verde va lumina solid. Pentru verificare apasă butonul Test timp de 5 secunde. Detectorul va semnala acustic și vizual un posibil pericol și va trimite semnal de închidere a electrovalvei.
Detectoare de gaz

Detector de gaz Homplex HD100 PRO RF

Cod produs: 3715058
Detector gaz metan Homplex wireless (cu radiofrecvență).
 • Alarmă puternică
 • Cabluri fixate mai ușor
 • Rezistent la stropire
 • Marcaje clare
 • Se activează rapid
 • Comunicare fără fir
 • Placă de fixare solidă
 • Construiește rețele complexe
 • Senzor de gaz eficient
 • Testare ușoară
 • Semnale luminoase puternice