Electrovalva pentru gaz metan DN20 RAO03 Electrovalva pentru gaz metan DN20 RAO03

Descriere

Electrovalva RAO03 poate fi utilizată împreună cu detectorul de gaz Homplex. În cazul unei scurgeri de gaze, electrovalva RAO03 va opri alimentarea cu gaz metan.

Electrovalvele sunt folosite inclusiv în mediul rezidențial pentru a sporirea siguranței. O electrovalvă are rolul de a închide alimentarea cu gaz în locuință. Acest lucru va fi posibil dacă electrovalva va fi conectată la un sistem pentru detecția și protecția împotriva scurgerilor de gaz metan (exemplu: detector de gaz metan Homplex).

Electrovalva are o bobină care în urma tensionării, eliberează și izolează dispozitivul de închidere.

Din momentul în care bobina primește impulsul electric de la echipamentul pentru detecția și protecția împotriva scurgerilor de gaz până la declanșare și oprirea alimentării cu gaz metan este mai mic de o secundă. Resetarea electrovalvei este manuală pentru a verifica cauzele detectării și înlătura cauzele care au condus la declanșarea alarmei și implicit, a electrovalvei.

Electrovalva se utilizează în instalațiile de alimentare cu gaze naturale (gaz metan sau GPL). Electrovalva se poate conecta la un echipament de detecție a scurgerilor de gaz, la un circuit de alarmă pentru incendiu sau alte tipuri de variante constructive.

Homplex are în portofoliu numeroase electrovalve disponibile pentru instalațiile de alimentare cu gaze naturale, cu diametre nominale diverse, normal – deschise. Acestea se pot folosi în mediul rezidențial. Au rol de a spori siguranța, reducând riscul apariției unei deflagrații în urma unor scurgeri de gaze.

Ai nevoie de ajutor sau mai multe informații? Contactează acum un specialist Homplex!

Informații

Specificații

Tip
Gaz neagresiv, Gaz uscat
Diametru nominal
DN20
Voltaj alimentare
230 / 50 - 60 Hz
Brand
Madas
Toleranță voltaj
15% ... +10%
Conexiune electrică
cablu M20 x 1.5
Presiune maximă
500 mbar
Temperatură ambient
-15°C ... +60°C
Material corp
Alamă
Greutate
0.350 kg
Clasă protecție
IP65
Timp de închidere
< 1 secundă
Electrovalve ND

RAO03

Cod produs: 3710358
Valvă solenoidă de gaz (electrovalvă) Normal - Deschisă