Echipament de protectie gaz metan 9V Deffender SDI, Vedere frontala detector Echipament de protectie gaz metan 9V Deffender SDI, Vedere lateral dreapta detector Echipament de protectie gaz metan 9V Deffender SDI, Vedere laterala detector

Descriere

Detectorul de gaz metan Deffender SDI este ideal pentru mediul rezidențial. Deffender SDI detectează gazul metan și gazul metan (GPL). În pachet este inclus atât detectorul, cât și o electrovalvă cu alimentare 9 VDC.

Detectorul întrerupe alimentarea cu gaz metan cu ajutorul electrovalvei montate pe țeava de gaze. Acestase va activa în cazul în care nivelul de gaz crește alarmant în intervalul 1% – 10%. Datorita tehnologiei SMD, ofera anumite avantaje: mult mai puține erori pe placa de baza, performanțe bune în condiții de vibrații, automatizare completă ce elimina foarte multe erori mai ales cele umane.

Acest detector este disponibil și în varianta Deffender SDI (Echipament de protecție gaz metan compus din detector și electrovalvă).

Informații

Funcții

Deffender Avertizare precisă
Avertizare precisă Dacă senzorul de gaz nu funcționează în mod corespunzător, detectorul va emite un semnal audio scurt, urmat de patru secunde de pauză. Ulterior, LED-ul roșu va fi aprins.
Deffender Dublă funcționalitate
Dublă funcționalitate Deffender SDI poate detecta atât gazul metan, cât și gazul butan (GPL). Însă, în funcție de gazul pe care dorești să îl detecteze, trebuie să urmezi pașii din manual pentru amplasare corespunzătoare.
Deffender Funcție ”Silent”
Funcție ”Silent” Când detectorul Deffender SDI a declanșat alarma, semnalul audio poate fi oprit prin apăsarea butonului ”Test”. Sirena piezoelectrică va fi oprită timp de cinci minute. LED-ul roșu va lumina intermitent.

Specificații

Alimentare
230 VAC, 50/60 Hz
Putere absorbită
~ 2W
Gaz detectat
Gaz butan (GPL), Gaz metan
Brand
Homplex
Nivel de alarmare
5% L.I.E.
Tip senzor
SnO2 semiconductor
Alarmă piezoelectrică
85 dB la 1 m
Temperatura de funcționare
+ 2 °C ... + 40 °C
Umiditate
10% ... 90% RH (fără condensare)
Clasă protecție
IP42
Dimensiune
70 x 115 x 44 mm
Greutate
aprox. 150 gr.
Culoare
Alb
Garanție
2 ani

Întrebări frecvente

Cum montez Deffender SDI pentru detecția gazului butan?
Instalarea trebuie făcută în locuri joase (la aprox. 30 cm față de podea), deoarece gazul butan (GPL) este mai greu decât aerul.
Cum montez Deffender SDI pentru detecția gazului metan?
Instalarea trebuie făcută în locuri înalte (la aprox. 30 cm față de tavan), deoarece gazul metan este mai ușor decât aerul.
Simt miros de gaz, dar detectorul nu reacționează
Mirosul neplăcut și ușor de recunoscut (un miros neplăcut de sulf) al gazului natural folosit în locuințe se datorează unor aditivi odoranți, precum tert-butiltiolul, care sunt folosiți pentru siguranță. Cei mai mulți oameni pot detecta acest miros la niveluri destul de scăzute ale concentrațillor de gaz (2% L.I.E. sau mai puțin). Însă anumite infirmități sau înaintarea în vârstă pot duce la o reducere a acestei sensibilități a mirosului. L.I.E. (Limita Inferioară de Explozie) a gazului definește raportul minim de volum de gaz sau vapori combustibili din aer în care se va forma o atmosferă explozivă. Detectorul este calibrat să pornească alarma la pragul de 10% din L.I.E. a gazului detectat. Astfel, este posibil ca o persoană să simtă miros de gaz înainte ca alarma să fie activată. Această situație nu indică în mod necesar o defectare a dispozitivului. Pentru oameni, o creștere treptată a concentrației gazului poate, de asemenea, să treacă neobservată datorită oboselii olfactive.
Detectoare de gaz metan cu fir

Deffender

Cod produs: 3710001
Detector de gaz metan / butan, cu declanșare 9-12VDC
  • Avertizare precisă
  • Dublă funcționalitate
  • Funcție ”Silent”