Deffender SDI
Cod Produs: 3710015

Echipament protecție gaz metan – detector Deffender SDI și electrovalvă

Descriere

Detectorul de gaz metan Deffender SDI este ideal pentru mediul rezidențial. Deffender SDI detectează gazul metan și gazul metan (GPL). În pachet este inclus atât detectorul, cât și o electrovalvă cu alimentare 9 VDC.

 

Specificații tehnice electrovalvă:

Alimentare …………………………………………… 9 VDC

Temperatură de funcționare …………………… 2°C – 40°C

Mod de resetare …………………………………… Manual

Material ……………………………………………….. Alamă

Presiune maximă …………………………………. 500 mbar

Timp de răspuns ………………………………….. < 0,3 secunde

Debit ………………………………………………….. 25m3/oră

Diametru mufe …………………………………….. 3/4’ (dacă nu este specificat diferit pe cutie)

Informații

Funcții
 • Avertizare precisă

  Dacă senzorul de gaz nu funcționează în mod corespunzător, detectorul va emite un semnal audio scurt, urmat de patru secunde de pauză. Ulterior, LED-ul roșu va fi aprins.

 • Dublă funcționalitate

  Deffender SDI poate detecta atât gazul metan, cât și gazul butan (GPL). Însă, în funcție de gazul pe care dorești să îl detecteze, trebuie să urmezi pașii din manual pentru amplasare corespunzătoare.

 • Funcție ”Silent”

  Când detectorul Deffender SDI a declanșat alarma, semnalul audio poate fi oprit prin apăsarea butonului ”Test”. Sirena piezoelectrică va fi oprită timp de cinci minute. LED-ul roșu va lumina intermitent.

Specificații
Brand

Alimentare

230 VAC, 50/60 Hz

Putere absorbită

~ 2W

Gaz detectat

Gaz butan (GPL), Gaz metan

Nivel de alarmare

10% L.I.E.

Tip senzor

SnO2 semiconductor

Alarmă piezoelectrică

85 dB la 1 m

Temperatura de funcționare

+ 2 °C … + 40 °C

Umiditate

10% … 90% RH (fără condensare)

Clasă protecție

IP42

Dimensiune

Greutate

aprox. 150 gr.

Specificații tehnice electrovalvă

Detalii în descriere

Fișiere asociate Recenzii (0)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Deffender SDI”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Întrebări frecvente

Instalarea trebuie făcută în locuri joase (la aprox. 30 cm față de podea), deoarece gazul butan (GPL) este mai greu decât aerul.

Instalarea trebuie făcută în locuri înalte (la aprox. 30 cm față de tavan), deoarece gazul metan este mai ușor decât aerul.

Mirosul neplăcut și ușor de recunoscut (un miros neplăcut de sulf) al gazului natural folosit în locuințe se datorează unor aditivi odoranți, precum tert-butiltiolul, care sunt folosiți pentru siguranță.

Cei mai mulți oameni pot detecta acest miros la niveluri destul de scăzute ale concentrațillor de gaz (2% L.I.E. sau mai puțin). Însă anumite infirmități sau înaintarea în vârstă pot duce la o reducere a acestei sensibilități a mirosului.

L.I.E. (Limita Inferioară de Explozie) a gazului definește raportul minim de volum de gaz sau vapori combustibili din aer în care se va forma o atmosferă explozivă. Detectorul este calibrat să pornească alarma la pragul de 10% din L.I.E. a gazului detectat.

Astfel, este posibil ca o persoană să simtă miros de gaz înainte ca alarma să fie activată. Această situație nu indică în mod necesar o defectare a dispozitivului.

Pentru oameni, o creștere treptată a concentrației gazului poate, de asemenea, să treacă neobservată datorită oboselii olfactive.

Articole recente

 • Actuatoare
 • Alimentare cu apă
 • Automatizare încălzire pardoseală
 • Detectoare gaz metan Homplex
 • Fabricat în România
 • Firide gaz
 • Fitinguri
 • Gaz
 • Noutăți
 • Termostat Division Gas
 • Termostate smart
 • Unități de control
Prin apăsarea butonului “Trimite” ești de acord ca datele personale furnizate sa fie utilizate de Homplex în vederea stabilirii contactului.
Prin apăsarea butonului “Trimite” ești de acord ca datele personale furnizate sa fie utilizate de Homplex în vederea stabilirii contactului.
Prin apăsarea butonului “Trimite” ești de acord ca datele personale furnizate sa fie utilizate de Homplex în vederea stabilirii contactului.
TERMICE și HVAC
GAZ
Cum te putem ajuta?
Caută
Generic filters
Search in title
Search in content
Search in excerpt