Echipament de protectie gaz metan 9V Deffender SDI, Kit detector si electrovalva Echipament de protectie gaz metan 9V Deffender SDI, Vedere laterala electrovalva Echipament de protectie gaz metan 9V, electrovala vedere lateral stanga Echipament de protectie gaz metan 9V Deffender SDI, Vedere laterala detector Echipament de protectie gaz metan 9V Deffender SDI, Vedere lateral dreapta detector Echipament de protectie gaz metan 9V Deffender SDI, Vedere frontala detector

Descriere

Detectorul de gaz metan Deffender SDI este ideal pentru mediul rezidențial. Deffender SDI detectează gazul metan și gazul metan (GPL). În pachet este inclus atât detectorul, cât și o electrovalvă cu alimentare 9 VDC.

 

Informații

Funcții

Deffender SDI Avertizare precisă
Avertizare precisă Dacă senzorul de gaz nu funcționează în mod corespunzător, detectorul va emite un semnal audio scurt, urmat de patru secunde de pauză. Ulterior, LED-ul roșu va fi aprins.
Deffender SDI Dublă funcționalitate
Dublă funcționalitate Deffender SDI poate detecta atât gazul metan, cât și gazul butan (GPL). Însă, în funcție de gazul pe care dorești să îl detecteze, trebuie să urmezi pașii din manual pentru amplasare corespunzătoare.
Deffender SDI Funcție ”Silent”
Funcție ”Silent” Când detectorul Deffender SDI a declanșat alarma, semnalul audio poate fi oprit prin apăsarea butonului ”Test”. Sirena piezoelectrică va fi oprită timp de cinci minute. LED-ul roșu va lumina intermitent.

Specificații

Specificații detector
Alimentare
230 VAC, 50/60 Hz
Putere absorbită
~ 2W
Gaz detectat
Gaz butan (GPL), Gaz metan
Nivel de alarmare
10% L.I.E.
Tip senzor
SnO2 semiconductor
Brand
Homplex
Alarmă piezoelectrică
85 dB la 1 m
Temperatura de funcționare
+ 2 °C ... + 40 °C
Umiditate
10% ... 90% RH (fără condensare)
Clasă protecție
IP42
Dimensiune
70 x 115 x 44 mm
Greutate
aprox. 150 gr.
Culoare
Alb
Specificații electrovalvă
Alimentare
9 VDC
Temperatură de funcționare
2°C – 40°C
Mod de rearmare
Manual
Material
Alamă
Presiune maximă
500 mbar
Timp de răspuns
< 0,3 secunde
Debit
25m3/oră
Diametru racorduri
3/4’ (dacă nu este specificat diferit pe cutie)
Garanție echipament
2 ani

Întrebări frecvente

Cum montez Deffender SDI pentru detecția gazului butan?
Instalarea trebuie făcută în locuri joase (la aprox. 30 cm față de podea), deoarece gazul butan (GPL) este mai greu decât aerul.
Cum montez Deffender SDI pentru detecția gazului metan?
Instalarea trebuie făcută în locuri înalte (la aprox. 30 cm față de tavan), deoarece gazul metan este mai ușor decât aerul.
Simt miros de gaz, dar detectorul nu reacționează
Mirosul neplăcut și ușor de recunoscut (un miros neplăcut de sulf) al gazului natural folosit în locuințe se datorează unor aditivi odoranți, precum tert-butiltiolul, care sunt folosiți pentru siguranță. Cei mai mulți oameni pot detecta acest miros la niveluri destul de scăzute ale concentrațillor de gaz (2% L.I.E. sau mai puțin). Însă anumite infirmități sau înaintarea în vârstă pot duce la o reducere a acestei sensibilități a mirosului. L.I.E. (Limita Inferioară de Explozie) a gazului definește raportul minim de volum de gaz sau vapori combustibili din aer în care se va forma o atmosferă explozivă. Detectorul este calibrat să pornească alarma la pragul de 10% din L.I.E. a gazului detectat. Astfel, este posibil ca o persoană să simtă miros de gaz înainte ca alarma să fie activată. Această situație nu indică în mod necesar o defectare a dispozitivului. Pentru oameni, o creștere treptată a concentrației gazului poate, de asemenea, să treacă neobservată datorită oboselii olfactive.
Echipamente detecție gaz metan

Deffender SDI

Cod produs: 3710015
Echipament protecție gaz metan - detector Deffender și electrovalvă
  • Avertizare precisă
  • Dublă funcționalitate
  • Funcție ”Silent”