HD300 PRO Echipament de protectie gaz metan cu electrovalva DN20 Detector de gaz metan Homplex HD100 PRO, vedere fata cu LED-ul de alimentare aprins Detector de gaz metan Homplex HD100 PRO, vedere frontala montaj perete Detector de gaz metan Homplex HD100 PRO, vedere stanga montaj perete Detector de gaz metan Homplex HD100 PRO, vedere laterala montaj perete Detector de gaz metan Homplex HD100 PRO, vedere laterala cu toate LED-urile aprinse Detector de gaz metan Homplex HD100 PRO, vedere laterala cu led-ul de alimentare aprins HD300 PRO Echipament de protectie gaz metan cu electrovalva DN20 HD300 PRO Echipament de protectie gaz metan cu electrovalva DN25 HD300 PRO Echipament de protectie gaz metan cu electrovalva DN40 HD300 PRO Echipament de protectie gaz metan cu electrovalva, ambalaj

Descriere

HD300 PRO este un echipament de protecție complet pentru mediul rezidențial. Construit cu accent pe siguranță, echipamentul HD300 PRO are rolul de a detecta scurgerile de gaz metan.

Datorită electrovalvei Madas incluse în pachet, alimentarea cu gaz va fi oprită.  Astfel, echipamentul îmbină fiabilitatea detectoarelor Homplex cu calitatea electrovalvelor Madas, producător italian recunoscut internațional.

Echipamentul este compus din detectorul de gaz metan HD100 PRO și o electrovalvă. Acesta este disponibilă în mai multe dimensiuni – DN15, DN20, DN25, DN40.

Informații

Funcții

HD300 PRO Cabluri fixate ușor
Cabluri fixate ușor Protejezi cablurile de la extragerea accidentală cu ajutorul clemelor, dintr-o șingură mișcare, simplu și rapid.
HD300 PRO Fără stropi de apă
Fără stropi de apă Placa de fixare reproiectată integral, cu cleme de fixare mai mari și mai ferme. Permite ancorarea detectorului dintr-o singură mișcare.
HD300 PRO Fără șurub de prindere
Fără șurub de prindere Îndepartarea sau îmbinarea capacelor se face ușor, intuitiv și imediat. La montaj se poate salva în total până la un minut sau mai mult datorită acestui avantaj.
HD300 PRO Grad de protecție ridicat
Grad de protecție ridicat Redirecționează lichidele departe de componentele electronice. IP42.
HD300 PRO Marcaje clare
Marcaje clare Descoperă informații relevante și un cod QR pe care îl poți scana să afli mai multe informații despre detectorul tău
HD300 PRO Placă de fixare solidă
Placă de fixare solidă Prevazută cu căi de reglaj fin, întărite, pentru șuruburi. Grosimea acesteia a fost retrasă în interiorul detectorului astfel acesta va fi aliniat perfect cu peretele.
HD300 PRO Testare rapidă
Testare rapidă Butonul pentru Testare este retras și mai greu de apăsat, astfel eviți declanșarea accidentală a modului de testare când detectorul este curățat.

Specificații

Specificatii detector
Gaz detectat
CH4 Gaz metan
Nivel de alarmare
10% L.I.E.
Tip senzor
SnO2 semiconductor
Durata de viață senzor
min. 5 ani
Ieșire contact releu electrovalvă
NI/ND max. 8 A la 250 VAC
Alarmă piezoelectrică
85 dB la 1 m
Brand
Homplex
Temperatura de funcționare
0°C ... 40°C
Temperatura de depozitare
- 10°C ... + 50°C
Umiditate
20% ... 80% RH (fără condensare)
Putere absorbită
1.5 VA
Alimentare
230V ±10 % 50 / 60Hz
Verificare stare
Buton pentru test
Clasă protecție
IP42
Dimensiune
95 x 95 x 40 mm
Material
ABS
Greutate
aprox. 250 gr.
Timp de instalare
Aprox. 3-5 minute (fără montarea electrovalvei pe țeavă sau a găurilor în pereți)
Culoare
Alb
Specificații electrovalvă
Dimensiune racord electrovalvă RAO
DN15, DN20, DN25, DN40
Tensiune alimentare electrovalvă RAO
230 V / 50-60 Hz
Presiune de funcționare electrovalvă RAO
500 mbar
Temperatură de funcționare electrovalvă RAO
-15 ºC ... +60 ºC
Grad de protecție electrovalvă RAO
IP65
Timp de închidere electrovalvă RAO
< 1 secundă
Garanție echipament
2 ani

Întrebări frecvente

Cum îmi dau seama dacă detectorul funcționează corect?
După alimentarea acestuia la energie electrică, așteaptă 15 secunde pentru finalizarea procesului de self-test. După finalizarea acestui proces LED-urile rosu și portocaliu se vor stinge și LED-ul verde va lumina solid. Pentru verificare apasă butonul Test timp de 5 secunde. Detectorul va semnala acustic și vizual un posibil pericol și va trimite semnal de închidere a electrovalvei.
De ce LED-ul galben este mereu aprins?
Acest indicator atentționează că senzorul de gaz nu funcționează corespunzător. Intră în contact cu un reprezentant Homplex pentru identificarea cauzei și/sau înlocuirea detectorului de gaz metan. Cât timp LED-ul galben este aprins, detectorul nu măsoară și nu intervine în cazul in care nivelul periculos de gaz metan din încăpere este depășit!
Simt miros de gaz, dar detectorul nu reacționează
Mirosul neplăcut și ușor de recunoscut (un miros neplăcut de sulf) al gazului natural folosit în locuințe se datorează unor aditivi odoranți, precum tert-butiltiolul, care sunt folosiți pentru siguranță. Cei mai mulți oameni pot detecta acest miros la niveluri destul de scăzute ale concentrațillor de gaz (2% L.I.E. sau mai puțin). Însă anumite infirmități sau înaintarea în vârstă pot duce la o reducere a acestei sensibilități a mirosului. L.I.E. (Limita Inferioară de Explozie) a gazului definește raportul minim de volum de gaz sau vapori combustibili din aer în care se va forma o atmosferă explozivă. Detectorul este calibrat să pornească alarma la pragul de 10% din L.I.E. a gazului detectat. Astfel, este posibil ca o persoană să simtă miros de gaz înainte ca alarma să fie activată. Această situație nu indică în mod necesar o defectare a dispozitivului. Pentru oameni, o creștere treptată a concentrației gazului poate, de asemenea, să treacă neobservată datorită oboselii olfactive.
Echipamente detecție gaz metan

Soluție de detecție gaz Homplex HD300 PRO

Cod produs: 3714409
Echipament de protecție împotriva scurgerilor de gaz metan
  • Cabluri fixate ușor
  • Fără stropi de apă
  • Fără șurub de prindere
  • Grad de protecție ridicat
  • Marcaje clare
  • Placă de fixare solidă
  • Testare rapidă