detector-de-gaz-metan-cu-fir-hd100-double-control-frontal Detector de gaz metan Homplex HD100 Double Control montaj pe perete Detector de gaz metan Homplex HD100 Double Control lateral dreapta Detector de gaz metan Homplex HD100 Double Control ambajaj

Descriere

HD100 Double Control este un detector de gaz metan inovator. HD100 Double Control poate declanșa și controla în mod simultan două dispozitive.

Acest detector de gaz este proiectat să funcționeze cu electrovalve normal deschise și normal închise cu voltaj de 230 VAC. În paralel, detectorul (senzorul) de gaz poate controla și/sau electrovalve cu voltaj de 12 VDC (doar contact normal deschis cu potențial).

Informații

Funcții

HD100 Double Control Alarmă puternică
Alarmă puternică Îl vei auzi imediat cand declanșează alarma/electrovalva datorită sirenei piezoelectrice de 85 de decibeli!
HD100 Double Control Alarmare 10% L.I.E.
Alarmare 10% L.I.E. Sensibilitate sporită datorită senzorului SN02 de înaltă performanță.
HD100 Double Control Control simultan?
Control simultan? Cu HD100 Double controlul și declanșarea simultană a două echipamente este posibilă! Astfel, folosește două electrovalve sau o electrovalvă și o ieșire 12 VDC.
HD100 Double Control Declanșare rapidă
Declanșare rapidă Detectorul va declanșa electrovalva la doar 10 secunde după depășirea pragului de sensibilitate.
HD100 Double Control Extinde funcționalitatea!
Extinde funcționalitatea! Cea de-a două ieșire de care dispune HD100 Double Control poate fi folosită pentru conectarea detectorului la un sistem inteligent de alimentare sau administrare a unei clădiri (Building Management System).
HD100 Double Control Rapiditate în activare
Rapiditate în activare Durează doar 15 secunde de la alimentare și până la activarea detecției de gaz metan!

Specificații

Gaz detectat
Ch4, gaz metan
Flexibilitate
1 electrovalvă și ieșire 9 - 12VDC pentru alte sisteme (de ex. BMS), 1 sau 2 electrovalve controlate
Acționare electrică (1)
contacte releu NI / ND max. 8 A la 250 VAC
Acționare electrică (2)
contacte releu NI / ND max., 1.5 A / 12 VDC
Brand
Homplex
Putere absorbită
4VA
Tip senzor
SnO2 semiconductor
Durata de viață senzor
min. 5 ani
Temperatura de funcționare
0°C ... 40°C
Temperatura de depozitare
- 10°C ... + 50°C
Clasă protecție
IP42
Material
ABS
Alarmă piezoelectrică
85 dB la 1 m
Greutate
aprox. 250 gr.
Dimensiune
91 x 91 x 35 mm
Culoare
Alb
Garantie
2 ani

Întrebări frecvente

De ce LED-ul galben este mereu aprins?
Acest indicator atentționează că senzorul de gaz nu funcționează corespunzător. Intră în contact cu un reprezentant Homplex pentru identificarea cauzei și/sau înlocuirea detectorului de gaz metan. Cât timp LED-ul galben este aprins, detectorul nu măsoară și nu intervine în cazul in care nivelul periculos de gaz metan din încăpere este depășit!
Simt miros de gaz, dar detectorul nu reacționează
Mirosul neplăcut și ușor de recunoscut (un miros neplăcut de sulf) al gazului natural folosit în locuințe se datorează unor aditivi odoranți, precum tert-butiltiolul, care sunt folosiți pentru siguranță. Cei mai mulți oameni pot detecta acest miros la niveluri destul de scăzute ale concentrațillor de gaz (2% L.I.E. sau mai puțin). Însă anumite infirmități sau înaintarea în vârstă pot duce la o reducere a acestei sensibilități a mirosului. L.I.E. (Limita Inferioară de Explozie) a gazului definește raportul minim de volum de gaz sau vapori combustibili din aer în care se va forma o atmosferă explozivă. Detectorul este calibrat să pornească alarma la pragul de 10% din L.I.E. a gazului detectat. Astfel, este posibil ca o persoană să simtă miros de gaz înainte ca alarma să fie activată. Această situație nu indică în mod necesar o defectare a dispozitivului. Pentru oameni, o creștere treptată a concentrației gazului poate, de asemenea, să treacă neobservată datorită oboselii olfactive.
Cum îmi dau seama dacă detectorul funcționează corect?
După alimentarea acestuia la energie electrică, așteaptă 15 secunde pentru finalizarea procesului de self-test. După finalizarea acestui proces LED-urile rosu și portocaliu se vor stinge și LED-ul verde va lumina solid. Pentru verificare apasă butonul Test timp de 5 secunde. Detectorul va semnala acustic și vizual un posibil pericol și va trimite semnal de închidere a electrovalvei.
Detectoare de gaz

Detector de gaz Homplex HD100 Double Control

Cod produs: 3714356
Detector de gaz metan cu fir, declanșare dublă
  • Alarmă puternică
  • Alarmare 10% L.I.E.
  • Control simultan?
  • Declanșare rapidă
  • Extinde funcționalitatea!
  • Rapiditate în activare