HD100 Double Control – de două ori mai multă flexibilitate în utilizare

O dată cu posibilitățile multiple de exploatare a gazului metan în propria locuință, a apărut și nevoia de a suplimenta siguranța în utilizarea acestuia.

Astfel, pe lângă soluțiile aflate în portofoliul Homplex pentru instalațiile de alimentare cu gaze naturale în mediul rezidențial, precum racorduri flexibile extensibile, regulatoare de presiune a gazului sau robineți, am dezvoltat și detectoarele pentru gaz metan cu senzor semiconductor Sn02 construite în totalitate în România.

După lansarea detectoarelor cu fir HD100, am continuat să inovăm și am integrat în portofoliul Homplex o nouă soluție de detecție, fără fir, cu radiofrecvență (prima de acest tip în România în acel moment) – HD100 RF și finder-ul compatibil cu acesta, HD200 RF.

În acest an, extindem soluțiile pentru protecție împotriva scurgerilor de gaz, astfel în această primăvară am lansat, pe lângă detectorul de gaz HD100 PRO (poți afla mai multe detalii despre el aici) și termostatul ambiental programabil inteligent Homplex NX1, detectorul de gaz metan HD100 Double Control – o premieră pe plan local, fiind prima soluție din România ce permite controlul simultan a două electrovalve distincte.

Prima ieșire a noului detector de gaz Homplex este cu contact normal închis și normal deschis de maximum 8 amperi la 250VAC (Alternating Current Voltage).

În schimb, acționarea electrică celei de-a doua ieșiri se poate face cu contact normal deschis cu potențial de maximum 1.5 amperi sau 12 VDC. Aceasta poate fi folosită pentru conectarea unei electrovalve sau poate fi utilizată pentru integrarea detectorului în alte sisteme, precum BMS (Building Management System).

În ceea ce privește conectarea detectorului la centrala termică, HD100 Double Control poate fi conectat cu un cablu bifilar de minim 2 x 0.75 mm cu dublă izolație a cărui lungime nu trebuie să depășească 50 de metri.

În cazul detecției unei scurgeri de gaz metan, o dată cu pornirea alarmei acustice și a semnalelor luminoase, HD100 Double Control va genera un impuls electric către ambele ieșiri, astfel electrovalvele montate vor închide alimentarea cu gaze naturale pentru diminuarea riscului de apariții a unei deflagrații.

HD100 Double Control completează soluțiile din portofoliul Homplex ideale pentru mediul rezidențial lansate în această primăvară, fiind răspunsul nostru la dinamica pieței, dar și la solicitările profesioniștilor din teren.


Nu sunt comentarii!

Your Email address will not be published.


Articole similare