Electrovalva pentru gaz metan DN40 RM06 vedere dreapta Electrovalva pentru gaz metan DN40 RM06 vedere stanga Electrovalva pentru gaz metan DN40 RM06 vedere dreapta

Descriere

RM06 este o valvă solenoidă (electrovalvă) normal-deschisă. RM06 este o electrovalvă cu rearmare manuală.

Este destinată pentru a închide gazul în cazul unei scurgeri de gaz. Electrovalva  are diametru nominal – 40 mm și presiunea maximă de 500 mbar.

Rolul electrovalvei este de a închide alimentarea cu gaz din locuință. Electrovalva are o bobină care în urma tensionării, eliberează și izolează dispozitivul de închidere.

Din momentul în care bobina primește impulsul electric de la echipamentul pentru detecția și protecția împotriva scurgerilor de gaz până la declanșare și oprirea alimentării cu gaz metan este mai mic de o secundă. Resetarea electrovalvei este manuală pentru a verifica cauzele detectării și înlătura cauzele care au condus la declanșarea alarmei și implicit, a electrovalvei.

Electrovalva se utilizează în instalațiile de alimentare cu gaze naturale (gaz metan). Electrovalva se poate conecta la un echipament de detecție a scurgerilor de gaz, la un circuit de alarmă pentru incendiu sau alte tipuri de variante constructive.

Homplex are în portofoliu numeroase electrovalve disponibile pentru instalațiile de alimentare cu gaze naturale, cu diametre nominale diverse, normal – deschise. Acestea se pot folosi în mediul rezidențial. Au rol de a spori siguranța, reducând riscul apariției unei deflagrații în urma unor scurgeri de gaze.

Ai nevoie de ajutor sau mai multe informații? Contactează acum un specialist Homplex!

Informații

Specificații

Racorduri
DN40
Temperatură ambient
-20°C ... +60°C
Material corp
Aluminiu
Brand
Madas
Voltaj alimentare
230 / 50 - 60 Hz
Presiune maximă
500 mbar
Conexiune electrică
cablu M20 x 1.5
Clasă protecție
IP65
Grup
2
Timp de închidere
< 1 secundă

Fișiere asociate

Electrovalve ND

RM06

Cod produs: 3710010
Valvă solenoidă de gaz (electrovalvă) Normal - Deschis