Homplex HD100 PRO 12V Frontal fara alarme Homplex HD100 PRO 12V Cutie Homplex HD100 PRO 12V Lateral Stanga Homplex HD100 PRO 12V Frontal cu alarme active Homplex HD100 PRO 12V Frontal fara alarme Homplex HD100 PRO 12V Lateral dreapta Homplex HD100 PRO 12V Stanga Homplex HD100 PRO 12V Spate lateral stanga Homplex HD100 PRO 12V Spate si placa de montaj Homplex HD100 PRO 12V Spate lateral dreapta Homplex HD100 PRO 12V Dreapta Homplex HD100 PRO 12V Deasupra Homplex HD100 PRO 12V Jos

Descriere

Multe clădiri sau facilități pot deja să dispună de sisteme electrice sau de alimentare la 12V AC/DC în cadrul lor. Astfel, un detector de gaz metan care funcționează pe această tensiune poate fi integrat mai ușor în infrastructura existentă, fără a necesita modificări semnificative. Detectorul de gaz metan Homplex HD100 PRO 12V poate fi utilizat cu succes în medii industriale, rezidențiale sau comerciale, datorită versatilității sale, adaptându-se diferitelor situații.

Detectorul de gaz metan Homplex HD100 PRO 12V este un model de ultimă generație, concentrat pe siguranță. Acest aparat aduce numeroase îmbunătățiri, cum ar fi o instalare rapidă, o protecție îmbunătățită împotriva lichidelor, precum și o placă de fixare redesenată. Detectorul este compatibil cu electrovalvele normal deschise sau închise. El acceptă alimentare de la 12V curent continuu sau alternativ (AC/DC), având o acționare electrică prin contact uscat și relee cu capacitate maximă de 8A la 250 VAC.

Scopul fundamental al acestui detector de gaz metan este de a contribui la creșterea securității în spațiile în care sunt utilizate surse de foc alimentate cu gaz metan, cu precădere în mediul rezidențial. Funcția sa esențială este de a detecta eventualele scurgeri de gaz metan din încăpere și de a atrage atenția asupra prezenței acestora, utilizând semnale vizuale și acustice.

De asemenea, în unele cazuri, detectorul poate interacționa cu o electrovalvă, transmitând un semnal electric pentru a întrerupe alimentarea cu gaz, prevenind astfel riscul. Pentru o funcționare corectă, montarea sa trebuie efectuată în locuri mai înalte (aproximativ 30 cm de tavan), deoarece gazul metan este mai ușor decât aerul. Este important să evitați amplasarea în zone cu vapori de apă, picături de ulei sau fum, precum și în spații închise, la temperaturi extreme sau în apropierea surselor de umiditate.

În esență, Homplex HD100 PRO 12V, un detector de gaz metan cu alimentare 12V AC/DC, reprezintă o componentă crucială pentru asigurarea siguranței individuale și protecției bunurilor în cazul expunerii la gazul metan. Prin monitorizarea constantă a concentrațiilor de gaz metan, acest dispozitiv poate preveni situații periculoase precum incendii sau explozii.

Este important de știut în ce situații se declanșează senzorul de gaze – în mod general, detectorul de gaz se declanșează când depistează acumulări de gaz metan în încăpere provenite în urma unor scăpări, în funcție de sensibilitatea senzorului.

Homplex HD100 PRO 12V, detector de gaz metan cu alimentare 12V AC/DC este important pentru siguranța personală și a proprietății în cazul expunerii la metan. El asigură monitorizarea constantă a nivelurilor de gaz metan și poate preveni potențiale situații periculoase precum incendii sau explozii.

Video guides

Informații

Funcții

Features HD100 PRO 12V alimentare 12VDC
Alimentare 12V AC/DC Multe clădiri sau facilități pot avea deja sisteme electrice sau de alimentare cu 12V AC/DC în locație.
Sirena puternica detector de gaz metan homplex HD100 PRO 12V
Alarmă puternică Îl vei auzi imediat cand declanșează alarma/electrovalva datorită sirenei piezoelectrice de 85 de decibeli!
Cabluri fixate usor detector de gaz metan Homplex HD100 PRO 12V
Cabluri fixate ușor Protejezi cablurile de la extragerea accidentală cu ajutorul clemelor, dintr-o șingură mișcare, simplu și rapid.
PROtectie impotriva lichidelor detector de gaz metan Homplex HD100 PRO 12V
Grad de protecție ridicat Redirecționează lichidele departe de componentele electronice. IP42.
Marcaje clare spate detector de gaz metan Homplex HD100 PRO 12V
Marcaje clare Descoperă informații relevante și un cod QR pe care îl poți scana să afli mai multe informații despre detectorul tău
Borne normal deschis normal inchis detector de gaz metan Homplex HD100 PRO 12V
NÎ sau ND? Detectorul este prevăzut cu contacte uscate NÎ/ND 8A 250VAC
Placa de fixare detector de gaz metan Homplex HD100 PRO 12V
Placă de fixare solidă Prevazută cu căi de reglaj fin, întărite, pentru șuruburi. Grosimea acesteia a fost retrasă în interiorul detectorului astfel acesta va fi aliniat perfect cu peretele.
Activarea detectorului detector de gaz metan Homplex HD100 PRO 12V
Rapiditate în activare Durează doar 15 secunde de la alimentare și până la activarea detecției de gaz metan!
Buton test detector de gaz metan Homplex HD100 PRO 12V
Testare rapidă Butonul pentru Testare este retras și mai greu de apăsat, astfel eviți declanșarea accidentală când detectorul este curățat.

Specificații

Gaz detectat
CH4 Gaz metan
Nivel de alarmare
8 - 10% L.I.E.
Tip senzor
SnO2 semiconductor
Durata de viață senzor
min. 5 ani
Ieșire contact releu electrovalvă
Contact uscat, relee NÎ/ND max. 8 A la 250 VAC
Alarmă
Piezoelectrică, 85 dB la 1 m
Brand
Homplex
Temperatura de funcționare
0°C ... 40°C
Temperatura de depozitare
- 10°C ... + 50°C
Umiditate
20% ... 80% RH (fără condensare)
Putere absorbită
max. 50mA
Alimentare
12V AC / DC
Verificare stare
Buton pentru test
Clasă protecție
IP42
Dimensiune
95 x 95 x 40 mm
Material
ABS
Greutate
aprox. 250 gr.
Timp de instalare
Aprox. 3-5 minute
Culoare
Alb
Garanție
2 ani

Întrebări frecvente

De ce LED-ul galben este mereu aprins?
Acest indicator atentționează că senzorul de gaz nu funcționează corespunzător. Intră în contact cu un reprezentant Homplex pentru identificarea cauzei și/sau înlocuirea detectorului de gaz metan. Cât timp LED-ul galben este aprins, detectorul nu măsoară și nu intervine în cazul in care nivelul periculos de gaz metan din încăpere este depășit!
Cum îmi dau seama dacă detectorul funcționează corect?
După alimentarea acestuia la energie electrică, așteaptă 15 secunde pentru finalizarea procesului de self-test. După finalizarea acestui proces LED-urile rosu și portocaliu se vor stinge și LED-ul verde va lumina solid. Pentru verificare apasă butonul Test timp de 5 secunde. Detectorul va semnala acustic și vizual un posibil pericol și va trimite semnal de închidere a electrovalvei.
Detectoare de gaz metan cu fir

Detector de gaz Homplex HD100 PRO 12V

Cod produs: 3714198
Detector de gaz metan cu fir
  • Alimentare 12V AC/DC
  • Alarmă puternică
  • Cabluri fixate ușor
  • Grad de protecție ridicat
  • Marcaje clare
  • NÎ sau ND?
  • Placă de fixare solidă
  • Rapiditate în activare
  • Testare rapidă

Produse asemănătoare Extinde Restrânge