Review Printesa urbana

Homplex NX1 – Review cald de familie.

Preluare din Blogul Prințesa Urbană.ro

LA CE ESTE BUN UN TERMOSTAT WIRELESS (ADICĂ MOBIL)

A venit, a venit toaaaamna

Dă și tu pătura aia-ncoaaa

Că-n casă-i frig …

iar gazul e foarte scump.

Chiar nu e nevoie de rimă.

Mai întâi, vreau să precizez că atunci când spun „termostat wireless”, mă refer la un termostat care nu este fix, nu este legat cu fir la centrală, deci poți să îl muți în orice cameră.

Nu știu voi, dar când vine vorba de încălzirea uniformă și eficientă a locuinței, eu am avut întotdeauna o problemă. Mai precis, termostatul pentru centrală este montat în living, că acolo trăim. Livingul în general este o cameră mai mare decât dormitoarele, are geamuri mai multe, eventual și mai mulți pereți afară, motive pentru care se răcește mai repede decât dormitoarele și se încălzește mai greu.

Asta înseamnă că pentru a avea o temperatură confortabilă noaptea în dormitoare (nici prea cald, dar nici prea frig), trebuie să mai închid robinetele de la calorifere. Ceea ce n-ar fi o problemă, am făcut asta o vreme, doar că ajunsesem să le ajustez foarte des, ceea ce e deranjant.

Am avut problema asta în România, o avem și în Olanda, dar aici este și mai acută deoarece casa în care stăm e mai prost izolată decât apartamentul din București, așa că de când suntem aici caloriferele din dormitoare sunt pur și simplu închise, pentru că nu am chef să umblu la ele în fiecare seară. Preferăm să fie un pic mai răcoare noaptea (18-19 grade) decât să nu putem dormi din cauză că e prea cald.

O să râdeți, dar chiar în timp ce scriam acest articol a trebuit să îi explic mamei soacre, care e în vizită zilele astea, că motivul pentru care în pod este mai rece nu este acela că nu funcționează caloriferul, ci că podul e prost izolat și de aceea se răcește mai repede decât restul casei, și că pentru a avea 20-21 de grade în pod ar trebui să pun in living 21-22 de grade, ceea ce pentru noi ar fi prea cald, că acum ne-am obișnuit la 20 de grade.

Se poate spune că problema descrisă mai sus nu e așa serioasă… sau mai bine zis nu era, până anul acesta când prețul gazului ne dă tuturor fiori.

De fapt, când avem termostatul în living, noi practic încălzim noaptea livingul doar pentru a încălzi dormitoarele. Iar asta este o risipă de gaz, deoarece livingul e mai mare și se răcește mai ușor, deci consumăm mai mult gaz pentru a menține o temperatură constantă în living decât ar fi nevoie pentru dormitoare, unde stăm noi noaptea.

Soluția este să comanzi centrala direct pe baza temperaturii din dormitor, nu să încerci să menții o temperatură confortabilă în dormitor comandând centrala pe baza temperaturii din living. Noaptea nu am nevoie să fie temperatură constantă sau confortabilă în living, că nu stau acolo. Temperatura în living poate să varieze între 17 și 19 fără probleme, pe mine mă interesează să am constant 20 de grade în dormitor. Doar că nu am cum să fac asta pentru că am termostat cu fir care este montat în living.

Un termostat mobil economisește energie. Pur și simplu îl muți în camera în care stai și el comandă centrala în funcție de temperatura din acea cameră, nu din alta.

PREZENTARE GENERALĂ HOMPLEX NX1

Homplex este un producător român de soluții destinate amplificării confortului și siguranței în mediul rezidențial și industrial. Gama lor de produse include, printre multe altele, termostate și detectoare de gaz, adică ce vreau să transmit e că acesta nu este nici primul lor termostat, nici primul lor termostat smart – au experiență în domeniu.

Citește tot articolul, aici!

#Homplex #Printesaurbana #NX1


Nu sunt comentarii!

Your Email address will not be published.


Articole similare