De ce să optezi pentru un sistem de detecție și protecție împotriva scurgerilor de gaz cu radiofrecvență?

În ultimii ani tot mai multe dintre echipamentele folosite acasă, în regim propriu, folosesc tehnologia radiofrecvenței și implicit, conceptul ”wireless” (fără fir). Principalele avantaje sunt montajul rapid a acestora, dar și flexibilitatea în utilizare.

Aceste beneficii le regăsim și în cadrul detectoarelor de gaz Homplex – am extins caracteristicile tehnice ale echipamentelor destinate protecției și detecției scurgerilor de gaz metan adăugând în cadrul funcționării acestora și tehnologia cu radiofrecvență. Astfel, poți păstra în propria locuință un nivel ridicat de siguranță și confort.

Detectorul de gaz metan HD100 RF și centralizatorul compatibil cu acesta (Finder HD200 RF) pot fi montate cu ușurință de către personalul autorizat, reducând semnificativ disconfortul datorită fixării ușoare pe perete, fără să fie necesară perforarea pereților sau operarea altor cabluri suplimentare. Alimentarea echipamentelor și implicit, punerea în funcțiune se realizează prin conectarea cablului de alimentare la o sursă de electricitate.                

Detectorul de gaz metan HD100 RF trebuie montat în camera de lângă arzătorul de gaz sau în spațiile în care pot apărea acumulări de gaze, precum este bucătăria. Finder-ul HD200 RF trebuie poziționat pe casa scării pentru a asculta mesajele detectoarelor din apropiere. Mesajele recepționate vor fi direcționate către următorul finder până când ajung la cel mai jos nivel al clădirii unde va exista un alt finder care va opri alimentarea cu gaz în cazul apariției unei alarme.

Chiar dacă comunicarea dintre detectoarele de gaz metan HD100 RF și centralizatorul Homplex HD200 RF este realizată prin unde radio, vei fi informat când comunicarea dintre dispozitive este deficitară sau lipsește. Detectorul de gaz Homplex trimite un impuls la intervale fixe către finder-ul din apropiere pentru a-i comunica că este pornit.

Comunicarea între findere este, de asemenea, verificată prin emiterea unui impuls, întocmai ca în cazul detectoarelor.

Flexibilitatea în utilizare a sistemului este redată și de posibilitatea de a-l utiliza atât în case individuale, centre turistice (pensiuni sau hoteluri, deoarece spațiile pentru gătit pot fi amenajate în mai multe camere, fiecare dintre ele oferind acces la un consumator de gaze naturale, precum este aragazul sau plita), instituții publice (inclusiv cămine studențești) sau proiecte rezidențiale de anvergură. Acest lucru este posibil datorită configurației de care dispune finder-ul HD200 RF (se pot sincroniza cu acesta chiar și 480 de detectoare de gaz metan HD100 RF).

Un factor decizional important este și diminuarea riscului de a afecta design-ul interior al clădirii (mai ales dacă s-a optat pentru anumite amenajări sau finisaje interioare speciale) prin eliminarea necesității de a perfora și trasa prin pereți cabluri pentru realizarea conexiunilor dintre dispozitive.


Nu sunt comentarii!

Your Email address will not be published.


Articole similare