Noua firidă Homplex – ușurință în utilizare, fabricată în România

În anul 2021, Homplex a introdus pe piață noua firidă HFP606025 din polimeri și materiale compozite fabricată integral în România. Aceasta este răspunsul nostru la solicitările clienților privind necesitatea unei cutii pentru gaz care să ofere siguranță, protecție îndelungată și fiabilitate.

Datorită materialelor de înaltă calitate, firida are un design rigid și o toleranță ridicată la intemperii, astfel încât atât contorul, regulatorul de gaz, cât și celelalte echipamente care vor fi montate in interior vor fi protejate cu succes. 

Un alt aspect important este redat de imposibilitatea firidei de a rugini în timp – astfel, indiferent de condițiile meteorologice și umiditatea la care este expusă, polimerul compozit utilizat în construcția firidei își va păstra proprietățile timp îndelungat, fără să fie necesară revopsirea sau tratarea acesteia în mod suplimentar.

De asemenea, pentru un plus de siguranță, aditivii ignifugi și auto-stingători adăugați ar putea descuraja și reține flăcările în cazul unui pericol major, asigurând în același timp proprietăți electroizolante excelente și stabilitate termică.

În procesul de proiectare al firidei am luat în calcul noile reglementări la nivel european, cât și tendințele actuale – în acest context, putem reaminti de anul 2009, când Parlamentul European a aprobat al treilea pachet energetic al U.E. care vizează, printre multe altele, implementarea contoarelor inteligente pe piața de electricitate și gaz.

Astfel, am construit modelul HFP606025 care permite comunicarea radio fără perturbații, utilizându-se un număr redus de componente mecanice.

În cadrul aceluiași proces intern, am ținut cont și cerințele instalatorilor din România, proiectând o firidă spațioasă (interior – 605 x 215 x 605 mm) care permite realizarea cu ușurință a operațiunilor de montare și mentenanță a echipamentelor protejate de firidă.

Ușa de vizitare se poate înlătura în mod rapid prin decuplarea a doi pini – astfel, spațiul de lucru este mărit considerabil. Am ținut cont și de situațiile în care accesul la firidă este limitat – în cazuri speciale, ușa se poate recupla diferit, pe oricare din laturile disponibile ale cutiei.

Pe lângă ușa detașabilă, cutia deține și o fereastră generoasă montată pe ușa de vizitare – astfel, instalatorul, consumatorul și furnizorul de energie pot să realizeze rapid o inspecție a echipamentelor din interiorul firidei.

Un beneficiu remarcabil îl aduce și consumatorului final – acesta poate să citească contorul fără să fie necesară prezența personalului autorizat.  

Fereastra are dimensiunea de 180 x 76 mm, fiind prevăzută cu un panou de 3 mm grosime din plexiglas rezistent care blochează accesul apei, a zăpezii sau a altor elemente.

Tot pentru blocarea accesului, firida are o încuietoare din compozit cu elemente de uzură din oțel galvanizat. Cheia și butucul au forma triunghiură – lucru des în industrie.

La Homplex, punem pe primul loc siguranța în muncă – de aceea, am ales materiale compozite și polimeri care conferă o greutate redusă, lucru resimțit și de oamenii din teren care ridică și montează o firidă mult mai ușoară decât cea metalică (aproximativ 4,6 kg).

Panourile din polimeri oferă simplificarea procesului de perforare – acesta poate fi realizat cu o bormașină cu acumulator, direct în locație. În final, detaliile lucrării vor fi diferite – în cazul unei firide metalice, perforația poate avea muchii ascuțite care pot să conducă la accidente a căror gravitate poate ajunge la suspendarea activității angajatului (instalatorului). Î

n cazul modelului HFP606025, locul perforat va fi neted, evitându-se orice factor de accidentare. Acest lucru, pe lângă cele menționate anterior, asigură ușurința în manipulare și securitatea muncii.

Firida Homplex – model HFP606025 a fost inclusă până în prezent în numeroase proiecte, răspunzând cu succes nevoilor clienților noștri.

La cererea acestora, am pus la dispoziție piese de schimb pentru firidă (fereastră, încuietoare, cheie, clipsuri, șuruburi și pini pentru prindere) și am oferit posibilitatea de a livra livra firidele echipate cu traseu de țeavă, regulator, contor, robineți și  alte accesorii preinstalate.

polimer

Alătură-te discuției

Articole cu teme similare

 • Actuatoare
 • Alimentare cu apă
 • Automatizare încălzire pardoseală
 • Detectoare gaz metan Homplex
 • Fabricat în România
 • Firide gaz
 • Fitinguri
 • Gaz
 • Noutăți
 • Termostat Division Gas
 • Termostate smart
 • Unități de control
TERMICE și HVAC
GAZ
Cum te putem ajuta?
Caută
Generic filters
Search in title
Search in content
Search in excerpt