Care este termostatul ambiental potrivit stilului tău de viață?

În sezonul rece, automatizarea sistemului de încălzire din locuință contribuie la asigurarea confortului termic ideal și menținerea costurilor lunare în echilibru. Alegerea unui termostat potrivit pentru căminul tău poate fi un proces anevoios și derutant de gama variată de modele disponibile pe piață. Azi, termostatele au fost îmbunătățite cu multiple funcții care cresc fiabilitatea și flexibilitatea, astfel nu mai sunt de multă vreme doar un echipament banal care controla centrala termică.

În funcție de conectivitate, termostatele pot fi cu fir (comunică direct cu centrala termică prin intermediul acestuia), ori prin radiofrecvență (unde este implicat și un receptor care va fi conectat la centrala termică, termostatul comunicând cu acesta prin radiofrecvență).

Cele cu comunicare prin radiofrecvență oferă mai multă flexibilitate, datorită posibilității de a-l repoziționa oriunde dorești.

Mai multă flexibilitate îți oferă și termostatele programabile datorită posibilitații de a crea un calendar de lucru ce permite alegerea mai multor temperaturi ambientale, în funcție de mai mulți parametri, comparativ cu cele neprogramabile care vor menține o singură temperatură ambientală.

De regulă, termostatele neprogramabile au un meniu simplificat compus din câteva opțiuni de bază și un panou de comandă cu butoane cât mai vizibile, ușor de accesat, indiferent de vârsta utilizatorului.

Pentru bunici și părinți, deopotrivă, poți alege oricând termostatele neprogramabile DG816 și DG816 RF (cu buton rotativ de mari dimensiuni și afișaj) sau Inoklima Evo X (cu fir sau cu radiofrecvență), ambele cu un afișaj generos și cu doar trei butoane simple pentru control. 

În schimb, termostatele programabile au un meniu complet, oferind mai multe posibilități de personalizare a programelor, soluție ideală atunci când îți cunoști îndeaproape programul tău zilnic sau săptămânal.

Programarea poate fi aplicată fiecarei zi din săptămână individual, de luni până vineri cu posibilitatea de a alege alte intervale orare și temperaturi aplicabile pentru week-end (5+2) sau aplicabile independent sâmbătă și duminică (5+1+1).

Propunerile noastre pentru aceste situații sunt termostatele programabile DG908 GT (cu programare 7 zile și 5+1+1) și DG19 RF (programare 7 zile și 5+2). Suplimentar, acest model dispune și de modul ”Vacanță” pe care îl poți seta atunci când urmează să pleci alături de cei dragi în concediu.

Atunci când programul tău zilnic este foarte dinamic și ai nevoie de multă flexibilitate un termostat programabil IoT poate fi răspunsul. Pe acesta îl poți controla de la distanță oriunde te-ai afla, prin intermediul aplicațiilor și a propriului telefon mobil inteligent.

Termostatul beneficiază de multiple funcții, poate fi integrat în casele inteligente și se aliniază perfect cu nevoile de digitalizare ale tinerilor.

De asemenea, cu ajutorul acestuia poți să oprești sau să pornești încălzirea în orice moment, chiar dacă anterior ai setat un program total diferit. DG19 Wi-Fi cu tehnologie IoT (Internet of Things) este doar unul și se integrează perfect în casa ta.

Un alt criteriu de care putem ține cont când alegem un termostat programabil, pot fi funcțiile suplimentare precum ajustarea temperaturii datorită unui algortim inteligent, blocarea tastelor si restricționarea accesului cu un cod PIN sau detectarea automată a ferestrelor deschise. Termostatele DG909 și DG909 RF sunt soluția daca îți dorești un sistem de încălzire controlat eficient și cu investiții reduse. 

Chiar dacă criteriile de selecție conduc la apariția soluțiilor numeroase, este important de știut că alegerea corectă a termostatul ambiental va crește eficiența sistemului de încălzire, va pune la adăpost economiile familiei și va menține confortul căminului tău.

Astfel, acesta va deveni un partener de nădejde în zilele friguroase de iarnă, contribuind la menținerea unui mediu călduros și primitor pentru tine și cei dragi!


Nu sunt comentarii!

Your Email address will not be published.


Articole similare