HD100 RF – soluția Homplex cu fiabilitate ridicată pentru siguranța familiei tale

Utilizat frecvent în mediul rezidențial pentru alimentarea electrocasnicelor sau încălzirea locuințelor, gazul metan a devenit parte din viața noastră, contribuind la ușurarea principalelor activități zilnice. Pe cât pare de comună, ușoară și sigură utilizarea acestuia, o scurgere de gaz metan ne poate pune viața și locuința în pericol. Fiind un gaz mai ușor decât aerul și foarte inflamabil, în prezența acestuia orice scânteie poate provoca o explozie.

De-a lungul timpului, Homplex a dezvoltat soluții moderne și eficiente care să contribuie la siguranța familiilor din mediul rezidențial, printre care se numără și detectoarele de gaz metan produse pe plan local. Din dorința de a crește fiabilitatea acestora, astfel încât să fie ușor adaptabile în orice locuință, detectorul de gaz metan HD100 a fost proiectat și în varianta fără fir (HD100 RF – cu radiofrecvență), fiind compatibil cu finder-ul HD200 RF (acesta funcționează ca un centralizator pentru detectoarele de gaz metan cu radiofrecvență, afișând numărul detectorului sau al apartamentului în situația în care este declanșată o alarmă).

Detectorul de gaz metan HD100 RF este produs în România, având o durată de viață de 5 ani, componente de înaltă calitate și un senzor de gaz SnO₂ semiconductor de înaltă performanță.

Panoul frontal dispune de un buton pentru testarea periodică a echipamentului, dar și trei LED-uri de culori diferite pentru o comunicare mai eficientă cu utilizatorul – culoarea galbenă semnalizează întreruperea senzorului, cel roșu avertizează asupra prezenței unei scurgeri de gaz metan, iar cel verde indică prezența tensiunii electrice și funcționarea normală a aparatului.

Detectorul reacționează la o limită interioară de explozie (L.I.E.) de 10%, activarea alarmei realizându-se în maximum 10 secunde de la depășirea pragului de sensibilitate.

Acționarea electrică a electrovalvei este realizată cu contacte releu normal deschise și normal închise de maximum 8A la 250VAC. Este posibilă conectarea mai multor detectoare la o singură electrovalvă (fiind recomandat ca în fiecare încăpere în care există un consumator alimentat cu gaz metan să fie instalat un detector), dar și conectarea mai multor detectoare HD100 RF la același finder HD200 RF. Montajul detectoarelor cu radiofrecvență Homplex nu necesită intervenții prin perforarea pereților sau a planșeelor, nefiind astfel afectate finisajele interioare sau structura de rezistență a imobilelor.

Performanța echipamentului este dovedită dacă este poziționat în mod corect în încăpere, ținându-se cont de câteva aspecte esențiale, precum montajul (detectorul trebuie montat într-un loc înalt – la aproximativ de 30 cm de tavan, în spațiu deschis, departe de uși, ferestre sau ventilatoare; acesta nu trebuie să intre în contact cu fum, vapori de apă, cu picături de ulei sau vopsea) și curățarea acestuia (recomandăm curățarea acestuia o dată la 6 luni, folosind o cârpă umedă sau prosoape de hârtie).

Experiența, capacitatea de proiectare și resursele investite de Homplex în inovație și dezvoltare au generat un echipament modern, proiectat cu un accent puternic pe siguranță, fiind ideal atât mediul rezidențial (blocuri cu apartamente sau reședințe private), cât și pentru spații de birouri sau comerciale.

Alătură-te discuției

Articole cu teme similare

 • Actuatoare
 • Alimentare cu apă
 • Automatizare încălzire pardoseală
 • Detectoare gaz metan Homplex
 • Fabricat în România
 • Firide gaz
 • Fitinguri
 • Gaz
 • Noutăți
 • Termostat Division Gas
 • Termostate smart
 • Unități de control
TERMICE și HVAC
GAZ
Cum te putem ajuta?
Caută
Generic filters
Search in title
Search in content
Search in excerpt