De ce să aleg un termostat IoT cu control la distanță (prin Internet)?

”Internetul lucrurilor” sau ”IoT” (”Internet of Things”) este tehnologia care a revoluționat modalitatea de utilizare clasică a echipamentelor electrice și electronice, oferindu-i posibilitatea utilizatorului de a le controla de la distanță cu ajutorul propriului telefon mobil inteligent.

În timp, de această digitalizare au beneficiat și termostatele ambientale folosite pentru automatizarea sistemelor de încălzire din locuință. 

Alegerea unui astfel de termostat care poate fi controlat direct de pe telefon poate fi un real ajutor atunci când îți dorești flexibilitate, confort și cheltuieli lunare mai mici. Principalul avantaj obținut în urma achiziționării unui astfel de termostat este controlul temperaturii din locuință, în orice clipă, chiar dacă în programul tău au apărut schimbări în ultimul moment.

Astfel, vei reuși să menții cheltuielile lunare sub control, în timp ce faci economii importante de energie în urma evitării pornirii ciclurilor de încălzire inutile, atunci când nu ești acasă.

În ajutorul economiilor lunare vin și modurile de funcționare predefinite de care beneficiază (în general) termostatele IoT – de exemplu, noul termostat Homplex are alte trei moduri de lucru (separat de cel ”Programat” și ”Manual”): ”Plecat” (pentru week-end-urile pe care le petreci departe de casă, însă este nevoie să menții o temperatură ambientală apropiată de cea avută în mod normal, în locuință), ”Zi” și ”Noapte” (pentru situațiile când îți este comod să ai o singură temperatură în timpul zilei și o alta, noaptea, fără a exista fluctuații sau nevoia de a opri temporar încălzirea).

Termostatele cu control de la distanță sunt fiabile și ușor de folosit datorită aplicației pentru smartphone  – de exemplu, aplicația Homplex destinată utilizării termostatului ambiental programabil Homplex NX1 are o interfață intuitivă, ușor de folosit și prietenoasă cu utilizatorul.

Din aplicație poți construi scenariile de încălzire folosind modul ”Programat”, poți modifica modul de funcționare și poți oferi controlul termostatului unui alt membru al familiei tale prin intermediul opțiunii de partajare a dispozitivului.

Pe lângă modurile de funcționare multiple, termostatele din noua generație oferă informații suplimentare privind mediul în care se află – o premieră pentru termostatele din portofoliul Homplex este senzorul de umiditate de care dispune termostatul Homplex NX1, având o acuratețe de ±0.2%.

Un alt beneficiu de care îți recomand să ții cont atunci când alegi un termostat ambiental cu control de la distanță prin intermediul unei aplicații este design-ul modern compatibil cu multe dintre stilurile interioare regăsite în locuințele din mediul rezidențial.

Homplex NX1 are dimensiuni ideale pentru a fi integrat în orice colț al casei (fie că vorbim despre așezarea lui pe mobilierul din dormitor sau living – lucru posibil datorită suportului pentru birou inclus în pachet, ori despre montajul lui pe perete în locul vechiului termostat). De asemenea, estetica unică a lui Homplex NX1 redă un aer proaspăt termostatelor din catalogul Homplex.

Dacă criteriile menționate în acest articol nu te-au convins că un astfel de termostat poate fi alegerea potrivită pentru locuința ta, îți recomand să verifici toată lista de beneficii și specificații tehnice ale noului nostru termostat ambiental programabil de aici.

Bucură-te de o noua experință cu Homplex NX1!


Nu sunt comentarii!

Your Email address will not be published.


Articole similare